De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Apple werkt aan eigen headset met gebruiksgemak van AirPods’

Michel van 't Klaphek
25 februari 2018, 11:03
2 min leestijd
‘Apple werkt aan eigen headset met gebruiksgemak van AirPods’

Apple brengt dit jaar een nieuwe, hoogwaardige headset uit met het gebruiksgemak van de AirPods. Ook komt er een nieuwe serie AirPods uit met meer Siri-functies.

Lees verder na de advertentie.

‘Hoogwaardige Apple headset en nieuwe AirPods op komst’

Deze koptelefoon valt helemaal over je oren heen en wordt voorzien van een geheel nieuw ontwerp. Hoe hij er precies uit gaat zien, is nog niet bekend. Wel weten we dat het niet simpelweg een nieuwe Beats-koptelefoon gaat worden. De nieuwe headset ligt op zijn vroegst eind 2018 in de winkels.

Dat zegt Ming-Chi Kuo, een gerenommeerd Apple-analist, in een rapportage aan zijn klanten. Kuo is werkzaam bij een investeringsbank en voorziet (vermogende) bedrijven en particulieren van advies. Zodoende is hij altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes uit de industrie.

De nieuwe headset van Apple moet zich gaan onderscheiden op het gebied van gebruiksgemak en audiokwaliteit. Men wil hierbij de AirPods evenaren, die in de pers werden geroemd om hun gemakkelijke en snelle werking. Alhoewel de analist een specifieke prijs in het midden laat, voorspelt hij wel dat de nieuwe headset duurder gaat zijn dan de nieuwe generatie AirPods.

‘Nieuwe AirPods krijgen meer Siri-functies’

Deze tweede generatie AirPods komen volgens de geruchten in de tweede helft van 2018 op de markt. De oordopjes krijgen vermoedelijk een nieuwe chip, waardoor via bluetooth koppelen sneller en beter moet gaan worden. Ook krijg je zo meer Siri-functies tot je beschikking.

airpods 3.7.2

Volgens Kuo kun je Siri, Apple’s virtuele assistent, voortaan namelijk activeren door ‘Hey Siri’ te zeggen. Deze manier van activatie kennen we van de iPhone en HomePod. Zo hoef je niet meer met je vinger op een AirPod te tikken om Siri te activeren, zoals nu nog het geval is.

In 2019 zouden bovendien nieuwe AirPods met waterdichte behuizing aangekondigd worden. Over de eerste generatie waren we in onze AirPods-review lovend: de dopjes zijn gebruiksvriendelijk en zijn wat ons betreft een voorbode op Apples draadloze toekomst.

Ook interessant: ‘Apple werkt aan waterdichte AirPods met betere Siri-functies’

Tot slot brengt Apple in maart een nieuw AirPods-oplaaddoosje uit. Deze houder kun je draadloos opladen met de AirPower-oplaadmat. Met de AirPower kun je je je iPhone, Apple Watch (vanaf de Series 3) en AirPods-houder tegelijkertijd van stroom voorzien. Let wel: draadloos opladen is enkel beschikbaar voor de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws met de iPhoned-nieuwsbrief of download de officiële iPhoned-app!

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen