Hoogste tevredenheidsscore voor iPhone
Redactie

J.D. Power and Associates hebben een onderzoek uitgevoerd naar de tevredenheid van smartphone gebruikers. Het blijkt dat de bezitters van een iPhone de meest tevreden gebruikers van smartphones zijn. Maar de tevredenheid kent ook een keerzijde. En dat is de relatief korte batterijtijd.

Apple nr. 1

Apple mag ook dit keer weer met de eer van de hoogste tevredenheidsscore strijken. En dat al voor de zevende keer op rij. Apple behaalde met 839 punten van de in totaal duizend punten de hoogste score. Samsung eindigde op een derde plaats met 769 punten en de tweede plaats wordt bezet door HTC met een totaal van 798 punten.

Prestaties en gebruiksgemak

Bij het onderzoek is rekening gehouden met de prestaties van de smartphones, maar ook met het gebruiksgemak en de functionaliteiten. Verder telde het fysieke ontwerp van het toestel ook mee in de beoordeling. Op de punten gebruiksgemak en functionaliteit scoorde de iPhone de meeste punten.

Korte batterijduur vormt ergernis

Naast alle goede punten, kom je ook onder gebruikers van de smartphones natuurlijk minder goede punten tegen. En één daarvan is de korte batterijduur. Dat wordt door bijna alle gebruikers van vooral 4G smartphones als een grote ergernis gezien. Een 4G toestel verbruikt veel energie. Het toestel is namelijk constant op zoek naar 4G signalen. Bovendien maken bezitters van een dergelijke smartphone vaker gebruik van het toestel.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.