Deze nieuwe thermostaat van Honeywell werkt met Apples HomeKit

Rutger Otto
10 juni 2014, 19:46
1 min leestijd

Apple gaat aan de slag met het begrip ‘Smart Home’, waarmee je al je huishoudelijke apparatuur met je iPhone kunt bedienen. Tijdens de WWDC kondigde het bedrijf al merken aan met wie het samen gaat werken. Een van die merken was Honeywell, de nieuwe slimme thermostaat van het bedrijf heet Lyric.

De Honeywell Lyric moet de concurrentie aangaan met bijvoorbeeld de thermostaten van Nest, die nu in handen van Google zijn. Qua design lijkt de Lyric thermostaat van Honeywell zelfs op die van Nest: strak rond met de interface in het midden.

Slimme thermostaat

Lees verder na de advertentie.

Je kan met de Honeywell Lyric het klimaat in huis vanaf je iPhone aanpassen, net zoals dat met een Nest thermostaat kan. Je hoeft het apparaat zelf niet aan te raken. Ook kun je hem via je iPhone helemaal automatiseren, zodat je helemaal nooit meer iets hoeft in te stellen. Als de Honeywell Lyric je levensstijl en behoeften kent, werkt het efficient en goedkoper.

Honeywell Lyric is één van de eerste producten die uitkomt voor het HomeKit label. Bijzonder is de Fine Tune optie, waarmee de thermostaat een streepje voor lijkt te hebben op Nest. Met de Fine Tune optie regelt de Lyrics zelf de temperatuur in huis. Het apparaat baseert de ideale temperatuur door binnen- en buitentemperaturen te meten, net als vochtigheid en het weer.

Ook in Nederland?

De verkoop van Honeywell Lyric start in augustus van 2014 in de Verenigde Staten. Daar kost het apparaat 279 dollar (206 euro). Of de Lyric ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn, is nog niet bekend. Apple verkoopt wel andere thermostaten in de Nederlandse Apple Stores.

Lees meer HomeKit nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen