Honda maakt eerste auto met iOS in the car
Roel van Hout

Op de WWDC 2013 kondigde Apple naast iOS 7 en OSX Mavericks ook iOS in the car aan. Honda komt deze maand met de eerste auto die daar gebruik van maakt.

Het is tot nu toe een relatief onderbelicht product van Apple geweest: iOS in the Car, Apple’s alternatief voor de software die autofabrikanten in hun auto’s installeren. Je moet dan denken aan navigatiesoftware, een muziekspeler en bijvoorbeeld spraakbesturing.

Met iOS in the Car zal dat allemaal misschien niet heel anders werken, maar het is wel makkelijker te koppelen met iOS-apparaten. Nu is dat bij aanschaf van een nieuwe auto nog best wel eens een gedoe, omdat het soms met spraakbesturing moet en soms het doorspitten van een hele handleiding vereist.

Honda-auto met iOS in the car in december in de VS

Veel autofabrikanten hebben al aangegeven de software in 2014 in hun auto’s te willen gaan gebruiken, maar Honda lijkt de eerste te worden die de daad bij het woord voegt: de Japanse autobouwer heeft het eerste model, de Civic 2014, nog deze maand bij Honda-dealers in de VS staan. Wanneer deze auto de grote plas oversteekt is nog niet duidelijk – het zou goed kunnen dat andere merken sneller in Europa zullen zijn – maar Honda heeft in ieder geval de wereldwijde primeur.

→ Meer lezen? Check dan onze CarPlay-informatiepagina!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.