Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

HomePod 2023 vs HomePod mini: wat zijn de verschillen?

Piet-Jan Lentjes
23 januari 2023, 15:46
3 min leestijd
HomePod 2023 vs HomePod mini: wat zijn de verschillen?

Apple heeft onlangs de tweede generatie HomePod aangekondigd. Maar wat zijn de verschillen tussen de HomePod 2023 vs de HomePod mini?

Lees verder na de advertentie.

HomePod 2023 vs HomePod mini

De originele HomePod is nooit officieel in Nederland uitgebracht, dus het is mooi om te zien dat Apple de HomePod 2023 deze keer wél hier uitbrengt. Maar wat wanneer je al een HomePod mini hebt? Wat zijn de verschillen? Of wat als je twijfelt tussen de HomePod 2023 vs de HomePod mini?

HomePod 2023

Specificaties HomePod 2023 en HomePod mini

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: voor het beste geluid moet je bij de HomePod 2023 zijn. Maar heb je een kleine kamer? Of wil je niet teveel uitgeven voor een speaker? Dan kun je ook prima volstaan met de HomePod mini. Ook wanneer je alleen een slimme speaker wilt is de HomePod mini de betaalbare keuze.

De specificaties van beide HomePods hebben veel overeenkomsten, maar er zijn ook aardig wat verschillen.

HomePod 2023HomePod mini
Prijs€ 349,00€ 109,00
Afmetingen168 x 142 x 14284,3 x 97,9 x 97,9
Gewicht2,3 kg345 gram
KleurenWit, middernachtSpacegrijs, wit, blauw,
oranje, geel
Interne chipS7S5
Microfoons44
SpeakersVijf hoorngeladen
tweeters, elk met
een eigen
neodymium­magneet
Driver met volledig
bereik en twee 
passieve radiatoren
voor basklanken en
hoge tonen
Temperatuur en
vochtigheids-
sensor
JaJa
Spatial AudioJaJa
RuimtedetectieJaNee
Geluids-
herkenning
Voorjaar 2023Voorjaar 2023
Multiroom AudioJaJa
AirPlay 2JaJa
StroomkabelJa, met stekkerJa, met usb-c-
aansluiting

Je ziet dat qua functies beide speakers veel overeenkomsten hebben. Het grootste verschil is ruimtedetectie of ‘Spatial Awareness’. Met deze functie weet de HomePod 2023 waar hij staat in je huis. Hij past daarmee automatisch het geluid aan op de omgeving, zodat de geluidsgolven de juiste kant op gaan. De HomePod mini heeft deze functie niet.

HomePod mini

Koppelen als stereopaar

Ook leuk: je kunt twee HomePod’s of twee HomePod mini’s met elkaar koppelen en instellen als stereopaar. Houd er wel rekening mee dat je alleen twee HomePod’s uit dezelfde serie kunt koppelen. Het is dus niet mogelijk om de originele HomePod met de HomePod 2023 op deze manier te linken.

HomePod 2023 of HomePod mini kopen

De nieuwe HomePod is wat aan de prijzige kant: voor 349 euro heb je de slimme speaker in huis. Kun jij niet wachten op de slimme speaker? Dan is de HomePod 2023 nu alvast pre-orderen. Vanaf 3 februari is de HomePod 2023 verkrijgbaar. Pre-orderen kan hier:

De HomePod mini is een stuk goedkoper en vrijwel overal verkrijgbaar. Maar kijk wel even goed rond voor de beste prijs. Hieronder hebben we al een aantal van de beste deals voor je op een rij gezet.

Wil je zeker weten dat je niet teveel gaat betalen? Hieronder vind je onze prijsvergelijker, waarmee je dus altijd de beste prijs vindt.

Apple HomePod mini prijzen vergelijken

Nieuw

€ 106,95

Bekijk beste prijs

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Alle producten die in dit artikel worden aangeraden zijn uitgekozen door de redactie van iPhoned zonder commerciële beïnvloeding. Naar deze producten kan verwezen worden met een affiliate-link. Als je iets koopt via deze link, kan iPhoned een commissie ontvangen. Meer weten? Bekijk dan ons redactiestatuut.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu