Deze 4 HomePod-verbeteringen zitten in iOS 12

Florence Peeters
23 juli 2018, 11:11
2 min leestijd
Deze 4 HomePod-verbeteringen zitten in iOS 12

De HomePod krijgt bij de volgende update een flink aantal nieuwe features, zo blijkt uit de testversie van iOS 12. Dit zijn de vier HomePod-vernieuwingen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Vier HomePod verbeteringen in OS 12

De verbeteringen zijn gevonden door iGeneration, dat claimt verschillende details te hebben achterhaald in de bètaversie van het besturingssysteem van de HomePod. De volgende vier features worden volgens de bron uitgerold naar de HomePods met iOS 12.

1. Bellen en gebeld worden vanaf de HomePod

Bellen via de HomePod wordt makkelijker en uitgebreider. Gebruikers dienen nu nog iemand te bellen vanaf hun iPhone, en dan de audio te switchen naar de HomePod. Het apparaat is namelijk nog niet te koppelen aan je contacten. Ook als je gebeld wordt, geeft de HomePod geen notificatie en kan er ook niet worden opgenomen.

Daar komt met de update een oplossing voor. Door de update wordt het mogelijk om via Siri de HomePod opdracht te geven iemand te bellen. Ook kun je een gesprek opnemen via de slimme speaker. Verder kun je je voicemail beluisteren, zoeken door je belgeschiedenis en vanaf de HomePad meedoen aan een groepsgesprek op FaceTime (via audio).

2. Find My iPhone, Siri

De HomePod gaat ook Find My iPhone ondersteunen, zodat je Siri kunt vragen om de locatie van je iPhone, MacBook of iPad te achterhalen. Vraag bijvoorbeeld ook of het een geluidje kan afspelen, zoals je mogelijk al kent van de iPhone-app.

HomePod kopen

3. Koppelen aan het juiste wifi-netwerk

De Home-app, waarmee je de HomePod bedient, wordt in de bèta vernieuwd. De officiële naam is nog onduidelijk, maar er komt een ‘fix Wi-Fi’-knop. Het is in de huidige Home-app niet mogelijk om te zien met welk wifi-netwerk de HomePod verbonden is. Om de slimme speaker te verbinden aan hetzelfde netwerk als je iPhone, moet je nu nog de netwerkinstellingen resetten. Met de nieuwe knop hoeft dat niet meer; die regelt dat de HomePod met hetzelfde wifi-netwerk als de gekoppelde iPhone wordt verbonden.

4. Meerdere timers

Een handige nieuwe tool voor HomePod-gebruikers die bijvoorbeeld graag in de keuken staan: meerdere timers. Het is straks mogelijk om meerdere timers tegelijkertijd aan te zetten, voor verschillende dingen. Zo kun je deze benoemen en Siri vragen naar een bepaalde timer en hoe lang deze nog loopt. Denk aan een timer van 45 minuten genaamd ‘Oven’, en een 8-minuten timer genaamd ‘Eieren’.

Apple lanceert doorgaans in september meerdere grote softwareupdates, zoals iOS 12, macOS Mojave, tvOS 12 en watchOS 5. De HomePod is nog niet verkrijgbaar in Nederland, maar al wel in bijvoorbeeld Duitsland en Frankrijk.

Een HomePod kopen in Duitsland of Frankrijk: alles wat je moet weten

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: iGeneration
Categorieën: Devices, iOS
Device: HomePod

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple HomePod
Apple HomePod
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen