Officieel: HomePod verschijnt op 9 februari, pre-order start vrijdag

Lars Paijmans
23 januari 2018, 14:37
2 min leestijd
Officieel: HomePod verschijnt op 9 februari, pre-order start vrijdag

We moesten er even op wachten, maar Apple heeft de releasedatum van de HomePod eindelijk bekendgemaakt. Op 9 februari is de slimme speaker verkrijgbaar in de eerste groep landen. De pre-order start aanstaande vrijdag al.

Lees verder na de advertentie.

HomePod releasedatum officieel: 9 februari

Apple gaat vanaf 9 februari officieel de strijd aan met Amazon en Google voor een plekje in je huiskamer. De HomePod is Apples antwoord op de Google Home en Amazon Echo en vanaf aanstaande vrijdag te bestellen in de eerste groep landen. Nederland hoort hier helaas nog niet bij. Vooralsnog zijn alleen de Verenigde Staten, Australië en het Verenigd Koninkrijk aan de beurt. In de lente komt de speaker ook in Duitsland en Frankrijk beschikbaar.

homepod releasedatum

De HomePod is te bestellen voor 349 dollar en komt beschikbaar in de kleuren wit en zwart. Je krijgt hiervoor een speaker waarin spraakassistent Siri een hoofdrol speelt. Apple focust zich met het product echter ook op optimaal geluid, want muziek en podcasts afspelen is nog steeds de belangrijkste functie van de HomePod. Daarmee verschilt het apparaat met de Google Home en Amazon Echo, die zich minder op geluidskwaliteit en meer op de slimme assistent in de speaker focussen.

Wat maakt de HomePod uniek?

Waarom Apple de HomePod op het laatste moment uitstelde, is nog steeds niet duidelijk. Uit het persbericht van Apple blijkt bovendien dat alle functies nog niet helemaal af zijn. Zo is het op 9 februari nog niet mogelijk om meerdere HomePods met elkaar te verbinden, zodat je in verschillende ruimtes dezelfde muziek kunt laten horen. Deze functie komt volgens Apple ‘in de loop van 2018’ beschikbaar via een software-update.

Sinds de HomePod eind vorig jaar werd uitgesteld, is er veel veranderd. Zo heeft Google met de Google Home Max ook een HomePod-achtig apparaat, wat Apples product ineens wat minder uniek maakt. Zoals altijd zal de HomePod echter wel het beste samenwerken met iPhones, iPads en Macs, maar heeft de speaker ook wat beperkingen. Zo kunnen niet alle iOS-apps communiceren met het apparaat, en is het nog maar de vraag of je ook andere diensten dan Apple Music erop kunt afspelen.

Het laatste nieuws over de HomePod

Categorie: Devices
Device: HomePod

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple HomePod
Apple HomePod
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen