HomePod-release nadert, nieuwe functies lekken uit via iOS 11-code

Lars Paijmans
22 januari 2018, 9:11
2 min leestijd
HomePod-release nadert, nieuwe functies lekken uit via iOS 11-code

We moesten er even op wachten, maar de HomePod release is eindelijk in aantocht voor de eerste groep landen. Tegelijkertijd komen we wat nieuwe functies te weten.

Lees verder na de advertentie.

HomePod release steeds dichterbij

Hoewel Apples slimme Siri-speaker oorspronkelijk voor het einde van 2017 zou verschijnen, werd het apparaat maandenlang uitgesteld. Vandaag krijgt de HomePod echter goedkeuring van de Amerikaanse FCC; een keuringsdienst die alle apparatuur met bluetooth en wifi moet keuren voordat ze in de VS verkocht mogen worden.

homepod release

Deze goedkeuring is altijd een belangrijke aanwijzing dat de release van het product aanstaande is, omdat de FCC pas een keuring doet als het apparaat helemaal af is. Na de goedkeuring van de iPhone X, duurde het slechts een paar weken tot de telefoon in de schappen lag.

Dit sluit aan bij een eerder gerucht, dat stelde dat HomePod-producent Inventec de eerste voorraad van hun fabrieken naar die van Apple opgestuurd heeft. Daarna kunnen ze naar Apple Stores en de adressen van klanten gestuurd worden. Hoewel de HomePod eerst in de VS, Australië en het Verenigd Koninkrijk verschijnt, zullen er ongetwijfeld Nederlandse Apple-fans zijn die een exemplaar zullen bestellen.

Nieuwe info ontdekt in iOS-bèta

Een andere sterke aanwijzing voor de aanstaande HomePod release is iOS 11.2.5. De update maakt de iPhone en iPad klaar om de speaker te bedienen, en in de code zitten een aantal nieuwe icoontjes verstopt die hierbij van pas komen.

HomePod release

We nemen de ontdekte HomePod-functies hieronder met je door:

  • Siri muten: Omdat de HomePod een ingebouwde microfoon heeft die altijd meeluistert. Dat klinkt als een inbreuk op je privacy, en dat is het waarschijnlijk ook. Daarom is het niet gek dat de HomePod een functie bevat waarmee je de microfoon handmatig uitschakelt. Handig als je een feestje hebt en je niet wil dat iedereen naar de HomePod gaat roepen om de lampen, verwarming en muziek te ontregelen.
  • Ondersteuning voor meer stemmen: De iPhone en iPad zijn persoonlijke apparaten, die dus maar op een stem reageren. De HomePod kan door een heel gezin gebruikt worden, dus moet Siri voor het eerst meerdere stemmen tegelijk leren kennen. Zo kan ieder lid van het huishouden straks zijn voordeel doen met het apparaat.
  • Andere icoontjes: de code staat vol met symbolen die allemaal hun eigen functie hebben. Zo is er een bakje popcorn te zien, bijvoorbeeld als je de HomePod vraagt om een film te kijken. De lichten worden dan gedimd en de Apple TV speelt een film af. Ook zien we de Apple TV, het HomeKit-icoontje en meer bekende logo’s terug in de firmware. Zodra de HomePod echt beschikbaar komt, zullen we ongetwijfeld te weten komen waar deze precies voor dienen.

De grote vraag is nu of de vertraging van de HomePod voor een te grote achterstand heeft gezorgd op concurrenten Amazon en Google. In het onderstaande opiniestuk bekijken we de concurrentie, en trekken we een ietwat zorgwekkende conclusie:

Lees ook: Opinie: In het jaar van de slimme speaker heeft Apple een lange weg te gaan

Bron: Twitter
Categorieën: Devices, Geruchten
Device: HomePod

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple HomePod
Apple HomePod
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen