Verrassing: HomePod mini heeft geheime temperatuurmeter voor smart homes

Michel van 't Klaphek
22 maart 2021, 11:54
2 min leestijd
Verrassing: HomePod mini heeft geheime temperatuurmeter voor smart homes

De HomePod mini beschikt over een temperatuurmeter die ook de luchtvochtigheid kan bijhouden. Dit opent de deur voor allerlei smart home-toepassingen die Apple in de toekomst kan uitrollen.

Lees verder na de advertentie.

HomePod mini heeft temperatuurmeter

Dat heeft Bloomberg News ontdekt. De publicatie weet dat er geheime sensoren in de HomePod mini zitten. Dit is bevestigd door iFixit, een bedrijf dat nieuwe Apple-producten uit elkaar haalt om de precieze specificaties vast te stellen. Apple zelf heeft het bestaan van deze sensoren nooit bekendgemaakt.

HomePod mini temperatuurmeter

Bloomberg speculeert dat de onderdelen nodig zijn voor mysterieuze, aankomende functies. De website denkt dat de temperatuurmeter van de HomePod mini een rol gaat spelen in allerlei smart home-toepassingen. Je kunt de speaker (hypothetisch) bijvoorbeeld gebruiken om de temperatuur in huis te regelen.

Een voorbeeld verduidelijkt de boel. Volgens Bloomberg denkt Apple eraan om de HomePod mini in de toekomst de temperatuur en vochtigheid in een kamer te laten meten. Wanneer deze waarden boven of onder een bepaalde waarde vallen, kan de Apple-speaker bijvoorbeeld de verwarming hoger of lager zetten.

→ Ook interessant: HomePod mini review: compacte speaker is interessant voor échte Apple-fans

‘HomePod mini zet in op HomeKit’

In theorie kan de HomePod mini op eenzelfde manier een seintje geven wanneer de lucht in je kamer, kantoor of huiskamer te droog is. Dit signaal wordt vervolgens via het HomeKit-platform doorgegeven aan een gekoppelde luchtverfrisser.

Bloomberg denkt dat Apple met deze toekomstige functies meer weerstand wil gaan bieden aan Amazon en Google. Deze partijen brengen de laatste jaren steeds meer smart home-producten uit, zoals speakers, thermostaten en beveiligingsapparatuur.

De grote vraag is natuurlijk: wanneer gaat Apple de mysterieuze temperatuurmeter van de HomePod mini activeren? Volgens Bloomberg is het mogelijk om de sensor via een software-update aan te zetten.

HomePod mini kopen

De HomePod mini is de kleinere versie van de originele HomePod, die in 2018 uitkwam. De compacte Apple-speaker is vanaf eind maart officieel in Nederland verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van 109 euro. Wil je de HomePod mini kopen? Gebruik dan onderstaande prijsvergelijker.

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple HomePod mini
Apple HomePod mini

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen