‘Waarom de nieuwe Apple TV en HomePod mini je locatie gaan traceren’

Dilara Isik
12 oktober 2020, 13:03
2 min leestijd
‘Waarom de nieuwe Apple TV en HomePod mini je locatie gaan traceren’

De HomePod Mini en nieuwe Apple TV gaan je locatie in huis precies traceren. De apparaten kunnen hiermee acties van HomeKit of augmented reality (AR) uitvoeren.

Lees verder na de advertentie.

‘HomePod Mini en Apple TV bepalen je locatie in huis met U1-techniek’

Dat beweert de bekende Apple-lekker Jon Prosser. Volgens de insider kunnen de twee apparaten precies je locatie bepalen wanneer je je huis in loopt. Het is daarvoor wel nodig dat je een apparaat bij je hebt die een U1-chip in huis heeft, zoals de iPhone 11 of 11 Pro.

De U1-chip kan namelijk heel precies je locatie in een ruimte bepalen, beter dan bijvoorbeeld bluetooth en wifi. De HomePod Mini en Apple TV zouden je locatie gebruiken om zo HomeKit of augmented reality te activeren. Zo zou je bijvoorbeeld in kunnen stellen dat de lampen aan gaan wanneer je je huis binnenloopt, zonder dat je daar maar iets voor hoeft te doen. De chip zou ook in de verwachte Apple AirTag te vinden zijn.

De HomePod Mini en Apple TV weten continu waar je je in huis begeeft en worden dus in principe gebruikt als ‘U1-basestations’. Volgens Prosser gaan de apparaten deze informatie gebruiken om de media die wordt afgespeeld te bedienen, en ook de helderheid en volume aan te passen op je locatie.

https://twitter.com/jon_prosser/status/1315446364856352768?s=21

Loop je verder van het apparaat weg, dan zou bijvoorbeeld het volume omhoog kunnen gaan. Ook zou je je deur op slot kunnen doen door middel van de chip, en krijg je een melding wanneer je apparaten worden verplaatst of meegenomen als je zelf niet thuis bent.

Tot nu toe gebruikte Apple deze technologie alleen voor AirDrop, maar Apple lijkt volgens dit gerucht grotere plannen te hebben voor de techniek. De HomePod Mini zou het eerste apparaat zijn die als basestation voor de U1-techniek gaat fungeren. Apple TV laat nog even op zich wachten en zien we mogelijk in november of begin volgend jaar.

Meer over de HomePod Mini

De HomePod Mini wordt morgen tijdens het Apple-event verwacht. De slimme speaker wordt een stuk kleiner en goedkoper dan zijn voorganger, maar is minstens net zo slim. Op iPhoned lees je de verwachtingen voor de HomePod Mini.

Er staat ook nog een verbeterde HomePod 2 voor de deur, maar die laat mogelijk langer op zich wachten. Benieuwd wat Apple nog meer onthult tijdens het Apple-event? Bekijk hier al onze verwachtingen van het iPhone 12-event.

Categorieën: Devices, Geruchten
Devices: HomePod, Apple TV

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple HomePod
Apple HomePod
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen