De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Hoe de HomePod met machine learning ‘Hé Siri’ ook hoort in drukke kamer

Florence Peeters
4 december 2018, 17:01
2 min leestijd
Hoe de HomePod met machine learning ‘Hé Siri’ ook hoort in drukke kamer

Siri is een stuk slimmer op de HomePod, zodat de spraakassistent je ook in luidruchtige situaties hoort als je ‘Hé Siri’ roept. De ontwikkelaars leggen nu zelf uit hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Siri slimmer in HomePod dankzij machine learning

De HomePod moet in staat zijn om ook in drukke kamers in het huis te begrijpen wat voor opdracht je geeft aan Siri. Want waar je Siri op je iPhone of iPad vaak van redelijk dichtbij bedient, moet Apples slimme speaker het ook nog kunnen begrijpen als je aan de andere kant van de kamer staat. Ook wanneer er bijvoorbeeld spelende kinderen rondrennen op harde muziek.

Om te zorgen dat dit lukt, is Siri op de HomePod op verschillende manieren slimmer gemaakt. In een post op de machine learning-blog van Apple geven de ontwikkelaars van dit systeem uitleg. Er zit namelijk een uitgebreid machine learning-methode achter, die alle audio in een ruimte van elkaar onderscheidt om de juiste audio door te sturen naar Siri als trigger.

Omgevingsgeluid, muziek en andere pratende mensen en de spraakopdracht worden allemaal uitgesplitst in eigen kanalen. Hier helpen de ingebouwde microfoons bij, die in staat zijn audio van verder weg op te pikken. Vervolgens wordt er aan de hand van machine learning gekeken wat ieder kanaal inhoudt, en de audio met ‘Hé Siri’ doorgestuurd naar de spraakassistent.

De technologie werkt ook wanneer de HomePod in slaapstand staat, omdat de A8-chip in de HomePod continu bezig is om audio op deze manier te verwerken. De Apple-ontwikkelaars stellen dat ze vooral echogeluiden en lawaai verminderen om te zorgen dat Siri je altijd hoort.

HomePod kopen

HomePod blijft achter lopen

Hoewel de HomePod al anderhalf jaar op de markt is, heeft Apple nog steeds moeite om de concurrentie op de huid te zitten. Amazon’s Echo is een groot succes in de Verenigde Staten en in Europa zet de Google Home steeds meer voet aan de grond. De slimme speaker van Apple is nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar wel in Duitsland en Frankrijk.

→ Lees ook: Een HomePod kopen in Duitsland of Frankrijk: alles wat je moet weten

De speaker heeft een behoorlijke geluidskwaliteit, maar verder vertoont het apparaat nog aardig wat gebreken vergeleken met concurrenten. Om die reden heeft Apple onlangs met iOS 12 heel wat nieuwe features toegevoegd aan de HomePod. Zo is het eindelijk mogelijk om meerdere times in te stellen, te bellen (en gebeld te worden) en Find My iPhone te activeren.

Maar terwijl gebruikers wachten tot ze ook externe apps zoals Spotify met de HomePod kunnen gebruiken, wordt de concurrentie alleen maar groter. Veel features die op andere speakers al lange tijd standaard zijn, moeten nog komen. Het lijkt alleen wachten tot Apple de juiste software heeft om de HomePod naar een hoger plan te tillen, voordat het ten onder gaat als een prijzige speaker met Siri als leuke extra.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: Apple
Bron afbeelding: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu