De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Een HomePod kopen in Duitsland of Frankrijk: alles wat je moet weten

Lars Paijmans
18 juni 2018, 11:06
5 min leestijd
Een HomePod kopen in Duitsland of Frankrijk: alles wat je moet weten

Apples HomePod is vanaf nu verkrijgbaar in Duitsland en Frankrijk, de eerste Europese landen waar de speaker te koop is. Wil jij een HomePod in Duitsland kopen of in Frankrijk? Let dan hier even op.

Update: de Homepod koop je nu ook bij een aantal Nederlandse shops. Het betreffen ingevoerde modellen, check de Homepod prijzen en aanbiedingen in onze vergelijker.

Lees verder na de advertentie.

HomePod kopen in Duitsland of Frankrijk

De HomePod is vanaf nu ook in Europa beschikbaar. In Nederland moeten we nog even wachten, maar in Duitsland en Frankrijk ligt de speaker al wel in de Apple Store en bij aangesloten verkooppunten zoals MediaMarkt. De HomePod kost in Duitsland en Frankrijk 350 euro, wat waarschijnlijk ook de prijs zal worden in Nederland.

HomePod kopen

Tot vandaag was de HomePod alleen beschikbaar zonder Europese stekker, waardoor je dus een verloopstukje moest gebruiken om de speaker in een Nederlands stopcontact te kunnen stoppen. De Duitse en Franse variant hebben wel een Europese stekker, wat dit het handigste model maakt om nu aan te schaffen.

HomePod afhalen in Duitsland of Frankrijk

De vraag is alleen hoe een gekochte HomePod bij jou thuis komt. Apple Stores verschepen geen producten naar het buitenland, dus heb je een Duits of Frans adres nodig als je een bestelling wil plaatsen. Een andere optie is om online te bestellen en hem in een Duitse of Franse Apple Store af te halen. Vanaf nu is de HomePod op voorraad en per direct af te halen in Duitsland en Frankrijk.

Een HomePod kopen via Mediamarkt en Belsimpel

Het Nederlandse Belsimpel verkoopt al een aantal maanden de Britse versie van de HomePod voor 399 euro. De prijs ligt dus hoger dan de Europese HomePod-prijs, en je krijgt het een model met een Britse stekker, waar Belsimpel wel een verloopstukje bij levert. In gesprek met iPhoned zegt Belsimpel nog niet te weten of en wanneer ze het Europese model van de HomePod gaan verkopen.

Voorlopig blijft het Britse model in de online winkel staan, en zul je de website in de gaten moeten houden of en wanneer dit verandert. Let dus op: als je een HomePod bij Belsimpel koopt, krijg je dus niet het Europese model.

HomePod kopen

De Duitse vestigingen van MediaMarkt verkopen de HomePod vanaf vandaag ook, maar ook daar is het niet mogelijk om een exemplaar te bestellen en deze in Nederland af te geven. Ook is het niet mogelijk om er eentje in Duitsland te bestellen en deze naar een Nederlandse vestiging van MediaMarkt te laten versturen, zo laat MediaMarkt aan iPhoned weten. Het enige voordeel van een bestelling bij MediaMarkt plaatsen, zou dus zijn als een vestiging dichter bij jou in de buurt is dan een Apple Store.

HomePod kopen in het buitenland: de belangrijkste vragen beantwoord

Wil je meer weten over het kopen van een HomePod in het buitenland? Hieronder geven we antwoord op een aantal veelgestelde vragen.

1. Spreekt een buitenlandse HomePod ook Nederlands?

Omdat de HomePod voorlopig alleen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Duitsland en Frankrijk uitkomt, zal Siri in de speaker nog geen Nederlands spreken. Apple werkt de software van de HomePod bij als deze in een ander land beschikbaar komt. Als de HomePod ooit in Nederland verschijnt, mag je er vanuit gaan dat je de Nederlandse Siri er dan op kunt installeren. Zo spreken in Amerika aangeschafte speakers ook Duits en Frans, maar voorlopig verstaat de speaker het Nederlands nog niet.

2. Waar kan ik de HomePod bestellen?

Apple verkoopt de HomePod officieel sinds 9 februari in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Vanaf 18 juni is de speaker ook in Duitsland en Frankrijk verkrijgbaar. Je kunt ervoor kiezen om het apparaat zelf af te halen, mocht je toevallig in één van deze landen zijn. Je kunt dan bij een Apple Store voor de optie kiezen om het product in de winkel op te halen. Maak altijd een afspraak om de HomePod af te halen, want zo weet je zeker dat je niet voor niks naar het buitenland gaat.

HomePod kopen

3. Kan ik de HomePod thuis laten bezorgen?

Ben je zelf niet in de buurt van de buitenlandse Apple Store, dan heb je een afleveradres in het betreffende land nodig. Ken je iemand die het apparaat in ontvangst wil nemen en naar jou door wil sturen, dan heb je geluk. Is dit niet het geval, dan kun je gebruikmaken van diensten als Borderlinx, weship-it en Parcl. Voor een vergoeding sturen zij jouw bestelling door naar je Nederlandse adres. Let wel op: Apple lijkt op de hoogte te zijn van deze diensten en annuleert geregeld orders die aan een Borderlinx-adres gekoppeld worden. Houd daar dus rekening mee.

4. Moet ik invoerkosten betalen?

Binnen de Europese Unie kun je vrij goederen verhandelen, maar dat geldt niet voor landen buiten de Europese Unie. In dat geval moet je dit wel bij de douane aangeven. De Douane Reizen-app kan je hierbij helpen, en laat overzichtelijk zien wat je wel en niet in mag voeren, en wat voor kosten hier aan gekoppeld zijn. Ook kun je de invoercalculator gebruiken om te zien hoe hoog de invoerkosten zijn. Koop je een HomePod dus in Duitsland of Frankrijk, dan hoef je geen invoerkosten te betalen.

5. Hoe zit het met garantie?

In Europa geldt een wettelijke garantie van 2 jaar op elektronica, maar dat is buiten de EU niet het geval. Koop je de HomePod elders, dan krijg je 1 jaar standaard garantie, die je voor 39 dollar kunt uitbreiden met AppleCare+.

6. Wat moet ik doen als mijn HomePod stuk gaat?

Dat vinden we lastig om nu al te zeggen. Bij iPhones kun je ze bij problemen gewoon in een Nederlandse Apple Store inleveren. De HomePod wordt hier echter nog niet verkocht, dus zullen er ook geen onderdelen aanwezig zijn in Apple Stores om reparaties uit te voeren. Ga bovendien altijd even na wat er wel en niet onder de garantie valt, voordat je contact opneemt met Apple Support.

Heb je nog meer vragen over het kopen van de HomePod in het buitenland? Stel ze dan hieronder, of stuur een mailtje naar de redactie via redactie@iphoned.nl.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple HomePod 2023
Apple HomePod 2023

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu