De eerste HomePod-klachten: kringen op tafels en installatiefouten

Lars Paijmans
15 februari 2018, 9:02
2 min leestijd
De eerste HomePod-klachten: kringen op tafels en installatiefouten

Als Apple een gloednieuw product uitbrengt, zijn er altijd onvoorziene problemen waar gebruikers tegenaan lopen. Met de HomePod is dit niet anders.

Lees verder na de advertentie.

De eerste HomePod klachten

Terwijl we in Nederland geduldig afwachten tot Apples slimme speaker naar ons land komt, zijn de eerste HomePods bij klanten gearriveerd. Voor de meesten zorgt dit niet voor problemen, maar online verzamelen zich langzaam maar zeker de eerste klachten.

Zo hebben sommigen al problemen met de installatie van het apparaat. Door problemen met de HomeKit-app en wifi-netwerken verschijnt er een foutmelding op je iPhone, die je nodig hebt om de HomePod voor het eerst in te stellen. De meest voorkomende lijkt ‘error -6722’ te zijn.

Apple geeft hier verschillende oplossingen voor: allereerst is het belangrijk dat je de meest recente versie van iOS op je iPhone hebt staan, en dat zowel de Home- als Muziek-app op je apparaat geïnstalleerd zijn. Tot slot moeten zowel tweestapsauthenticatie en iCloud Sleutelhanger zijn geactiveerd. Werkt dit niet, dan kan het helpen om je Huis-instellingen in de Home-app te resetten.

Een blijvende afdruk

Een andere klacht over de HomePod is een stuk opmerkelijker. De speakers laten namelijk een permanente afdruk achter als je ze op een houten tafel zet. Als je een HomePod lang genoeg op een houten tafel met een toplaag van olie of wax laat staan, blijft er een goed zichtbare witte ring achter.

De ringen werden opgemerkt door verschillende HomePod reviewers, en nu verschijnen ook de eerste foto’s van gebruikers online. In een nieuw supportdocument laat Apple weten dat siliconen speakers vaker dit soort afdrukken achterlaten, omdat ze op bepaalde houten tafels voor een chemische reactie zorgen. Het bedrijf stelt voor om de speaker ergens anders weg te zetten, en je beschadigde tafel te behandelen met de daarvoor bestemde olie of wax.

De HomePod verschijnt deze lente in Frankrijk en Duitsland, waarna de speaker ook naar andere landen komt. Wanneer Nederland en België aan de beurt zijn, is nog niet duidelijk.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bronnen afbeeldingen: Wirecutter, appadvice
Categorie: Apple
Thema: Apple
Device: HomePod

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple HomePod
Apple HomePod
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen