De eerste HomePod-klachten: kringen op tafels en installatiefouten
Lars Paymans

Als Apple een gloednieuw product uitbrengt, zijn er altijd onvoorziene problemen waar gebruikers tegenaan lopen. Met de HomePod is dit niet anders.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De eerste HomePod klachten

Terwijl we in Nederland geduldig afwachten tot Apples slimme speaker naar ons land komt, zijn de eerste HomePods bij klanten gearriveerd. Voor de meesten zorgt dit niet voor problemen, maar online verzamelen zich langzaam maar zeker de eerste klachten.

Zo hebben sommigen al problemen met de installatie van het apparaat. Door problemen met de HomeKit-app en wifi-netwerken verschijnt er een foutmelding op je iPhone, die je nodig hebt om de HomePod voor het eerst in te stellen. De meest voorkomende lijkt ‘error -6722’ te zijn.

Apple geeft hier verschillende oplossingen voor: allereerst is het belangrijk dat je de meest recente versie van iOS op je iPhone hebt staan, en dat zowel de Home- als Muziek-app op je apparaat geïnstalleerd zijn. Tot slot moeten zowel tweestapsauthenticatie en iCloud Sleutelhanger zijn geactiveerd. Werkt dit niet, dan kan het helpen om je Huis-instellingen in de Home-app te resetten.

Een blijvende afdruk

Een andere klacht over de HomePod is een stuk opmerkelijker. De speakers laten namelijk een permanente afdruk achter als je ze op een houten tafel zet. Als je een HomePod lang genoeg op een houten tafel met een toplaag van olie of wax laat staan, blijft er een goed zichtbare witte ring achter.

De ringen werden opgemerkt door verschillende HomePod reviewers, en nu verschijnen ook de eerste foto’s van gebruikers online. In een nieuw supportdocument laat Apple weten dat siliconen speakers vaker dit soort afdrukken achterlaten, omdat ze op bepaalde houten tafels voor een chemische reactie zorgen. Het bedrijf stelt voor om de speaker ergens anders weg te zetten, en je beschadigde tafel te behandelen met de daarvoor bestemde olie of wax.

De HomePod verschijnt deze lente in Frankrijk en Duitsland, waarna de speaker ook naar andere landen komt. Wanneer Nederland en België aan de beurt zijn, is nog niet duidelijk.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.