Audiofiel test geluidskwaliteit HomePod: “Ik ben sprakeloos”

Erwin Vogelaar
12 februari 2018, 14:26
2 min leestijd
Audiofiel test geluidskwaliteit HomePod: “Ik ben sprakeloos”

Hoe goed is de geluidskwaliteit van de HomePod nou eigenlijk? Een kenner heeft de slimme speaker uitgebreid getest. Zijn conclusie: “Ik ben sprakeloos”.

Lees verder na de advertentie.

HomePod geluidskwaliteit getest

Via internationale HomePod-reviews hebben we begrepen dat de nieuwe slimme speaker van Apple erg goed klinkt. Maar wat is goed? Nu de speaker verkrijgbaar is in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië kunnen meer mensen ermee aan de slag. Waaronder een gewaardeerde Reddit-gebruiker, die met meetapparatuur de speaker aan een uitgebreide test heeft onderworpen.

Reddit-gebruiker WinterCharm heeft de HomePod acht en een half uur lang getest en vervolgens zes uur de resultaten geanalyseerd. Zijn conclusie: “Ik ben sprakeloos. De HomePod klinkt zelfs beter dan de KEF X300A.” De KEF X300A is een gewaardeerde speakerset van rond de 800 euro. “Ik heb zelfs mijn eerste metingen verwijderd en alles opnieuw gedaan, omdat ze zo goed waren. Ik dacht dat ik een fout had gemaakt.”

homepod geluidskwaliteit

Deze prijzende woorden ondersteunt de Reddit-gebruiker met een flinke lap tekst over hoe hij de test heeft uitgevoerd en wat de exacte resultaten zijn, inclusief verschillende grafieken. Deze hele tekst kun je hier lezen.

In de bevindingen stelt de tester onder andere dat de hoge tonen “uitzonderlijk scherp” zijn, omdat er nauwelijks vervorming van het geluid plaatsvindt. Stemmen klinken realistisch en de bas is indrukwekkend en aangenaam. Sterker nog: “Deze strakke bascontrole van binnenuit de speaker is ongehoord binnen de audio-industrie.”

Ook minpunten

Hoewel de tester voornamelijk vol lovende woorden zit, noemt hij ook wat minpuntjes. Zo kan de speaker alleen digitale bestanden verwerken. Je kunt dus niets met analoge input. Ook noemt hij het vastzitten in Apples ecosysteem een nadeel, omdat je verplicht AirPlay moet gebruiken.

De tester noemt ook Siri als nadeel en daar is hij niet de enige in. Uit een andere test, over de slimheid van de speaker, blijkt dat Siri maar de helft van een reeks aan standaard vragen kan beantwoorden. Lees meer over hoe dom de HomePod nog is.

HomePod in Nederland

Het is nog niet bekend wanneer de HomePod in Nederland verkrijgbaar wordt. Deze lente wordt het apparaat wel in Frankrijk en Duitsland uitgebracht, waardoor importeren een stukje makkelijker wordt. Weten wanneer de speaker in Nederland verkrijgbaar is? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, of download de iPhoned-app!

Het laatste nieuws over Apple

Bron: Reddit
Bron afbeelding: /u/WinterCharm
Categorie: Devices
Device: HomePod

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple HomePod
Apple HomePod
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen