HomePod-firmware maakt meer bekend over Apples slimme speaker

Rutger Otto
29 juli 2017, 13:18
2 min leestijd
HomePod-firmware maakt meer bekend over Apples slimme speaker

Apple heeft firmware uitgebracht voor zijn slimme speaker, die in december in de Verenigde Staten verschijnt. Uit de code blijkt onder meer dat de HomePod voorlopig geen apps en programma’s van derden draait.

Lees verder na de advertentie.

HomePod-firmware

Dat schrijft ontwikkelaar Steve Troughton-Smith op Twitter. Hij heeft de achterliggende code van de firmware goed bekeken. Hoewel de HomePod aanvankelijk niet werkt met apps van andere ontwikkelaars dan Apple, kan het bedrijf die mogelijkheid later natuurlijk nog toevoegen. Aanvankelijk moet je het echter zonder doen.

De firmware van de speaker is momenteel gelabeld als AudioAccessory1,1 en toont dat de HomePod werkt met een versie van iOS werkt via een app genaamd ‘SoundBoard’. Dat is mogelijk vergelijkbaar met SpringBoard op iOS Dit is het programma dat het beginscherm van het mobiele besturingssysteem regelt.

Apple speaker patent

Siri en lampjes

De HomePod heeft geen scherm, maar bovenop de speaker wordt met lichteffecten aangegeven of Siri in gebruik is. Het hele bovenstuk van de speaker staat in dienst van speaker. Wel staan er plus- en min-symbolen op die met touchbediening zijn te bedienen. Door lang te drukken wordt Siri geactiveerd, verder kun je muziek en volume bedienen en timers instellen. Op dit ‘display’ kan Apple in de toekomst meer laten zien dan symbolen dan Siri en symbolen, denkt Troughton-Smith, dankzij ledlampjes in de behuizing.

Apples slimme speaker

Apple brengt de HomePod dit jaar nog uit in de Verenigde Staten. Het bedrijf mikt op een release in december. De slimme speaker gaat dan 350 dollar kosten. De HomePod werd in juni tijdens ontwikkelaarsconferentie WWDC aangekondigd. Het apparaat is zo’n 17 centimeter hoog met een vriendelijk rond uiterlijk en een buitenkant van gaasweefsel. Apple wil zijn assistent Siri graag naar de woningen van klanten brengen, maar belooft ook een goed geluid om muziek te spelen, dankzij een flinke woofer en zeven tweeters. De speaker wordt aangedreven door een A8-chip en kan op echo’s uit de omgeving filteren en geluidskwaliteit optimaliseren.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple HomePod
Apple HomePod
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen