‘HomePod met Face ID en gebarenherkenning op komst’

Michel van 't Klaphek
9 februari 2019, 10:33
2 min leestijd
‘HomePod met Face ID en gebarenherkenning op komst’

De nieuwe HomePod beschikt over Face ID en sensoren om gebaren te herkennen. Op die manier herkent de slimme speaker alle gezinsleden en kun je handbewegingen maken om bijvoorbeeld het volume aan te passen.

Lees verder na de advertentie.

‘HomePod met Face ID op komst’

Althans, als we de door Apple ingediende patenten mogen geloven. Het bedrijf uit Cupertino heeft meerdere documenten ingediend waarin wordt uitgelegd welke functies de nieuwe HomePod zou kunnen hebben. De meest opmerkelijke toevoeging is Face ID.

De benodigde sensoren zouden in de zijkant verwerkt worden. Hierdoor herkent de slimme speaker je gezicht en is zo in staat om te bepalen welke commando’s voorrang krijgen. Dit komt van pas wanneer meerdere mensen in je huishouden de HomePod gebruiken. Ook zou je Face ID kunnen gebruiken om aankopen te autoriseren zonder je iPhone of iPad erbij te hoeven pakken: even kijken naar de speaker is genoeg.

HomePod kopen

Daarnaast lijkt Apple de rol van Siri te willen vergroten. In de patenten wordt beschreven hoe er ledlichtjes in de HomePod ingebouwd kunnen worden. Hierdoor zie je direct of de speaker je heeft verstaan. De lampjes zouden ook teksten kunnen tonen, zoals de weervoorspelling van vandaag.

Lees ook: Overzicht: 15 nieuwe producten die Apple in 2019 uitbrengt

HomePod bedienen met je vuist

Een andere interessante waarneming is dat Apple mogelijk een toekomst voor zich ziet waarbij je de HomePod met gebaren kunt besturen. De eerder genoemde sensoren voor Face ID kunnen namelijk ook gebruikt worden om je handen te registreren.

De patenten laten zien hoe je door middel van gebaren bijvoorbeeld het volume aanpast, door menu’s scrolt en zelfs snelkoppelingen voor routines kunt starten met de Woning-app. In theorie is het zo mogelijk om bijvoorbeeld je slimme lampen en de verwarming aan te zetten door een gebalde vuist te maken.

Apple kocht in 2013 PrimeSense op, een bedrijf dat is gespecialiseerd in het herkennen van handbewegingen. Sommige technieken zijn uiteindelijk gebruikt in de TrueDepth-camera, waardoor Face ID mogelijk is. Apple dient honderden patenten per jaar in, dus het is niet zeker of er uiteindelijk wat met de ideeën gebeurt.

Toch geven ze vaak wel een idee over welke koers het bedrijf gaat varen. Bovendien is het idee van een HomePod met Face ID al vaker voorbijgekomen. In Nederland is de HomePod officieel nog niet uitgekomen. Wel kun je de slimme speaker bij een aantal webshops al bestellen. Check de beste HomePod deals in onze prijsvergelijker.

Lees meer over de HomePod

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's