De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

HomePod vanaf 18 juni ook in Duitsland en Frankrijk verkrijgbaar

Michel van 't Klaphek
29 mei 2018, 20:12
2 min leestijd
HomePod vanaf 18 juni ook in Duitsland en Frankrijk verkrijgbaar

De HomePod ligt vanaf 18 juni ook in Duitsland en Frankrijk in de schappen. iPhoned legt uit waarom dit goed nieuws is voor Nederlanders.

Lees verder na de advertentie.

HomePod Europa-release wordt uitgebreid

De HomePod is al maanden verkrijgbaar, maar helaas nog niet in Nederland. Wie wil genieten van de slimme speaker moet ‘m daarom importeren. Jammerlijk genoeg had je tot nog toe altijd het probleem dat deze import-modellen met een Amerikaanse of Britse stekker zijn uitgerust. Je had daarom een koppelstukje nodig om hem op een Nederlands stopcontact aan te sluiten.

Dat is binnenkort niet meer nodig omdat de HomePod naar Duitsland en Frankrijk komt. Deze versie is uitgerust met een Europese stekker en de Duitse versie kost 349 euro, zo meldt Buzzfeed News. De Amerikaanse versie kostte bij uitkomst 349 dollar.

HomePod winactie

Het nieuws valt samen met de release van iOS 11.4. Deze update draait vooral om AirPlay 2, waarbij je via meerdere speakers audio kunt afspelen. Wanneer je bijvoorbeeld meerdere HomePods in huis hebt, kun je hetzelfde nummer op alle speakers tegelijk draaien. Dit is handig tijdens verjaardagsfeestjes, of wanneer je veel door je huis loopt en altijd muziek wil kunnen luisteren.

Lees ook: iOS 11.4 nu beschikbaar met AirPlay 2 en meer: dit is er nieuw

Nederlandse HomePod-release

Apple heeft helaas nog niets bekendgemaakt over een Nederlandse HomePod-release. De oversteek naar het Europese vasteland is echter wel een stap in de goede richting. Importeren uit Duitsland is immers makkelijker dan een speaker uit Groot-Brittannië halen.

Kun je niet wachten tot 18 juni? Lees dan ons artikel waarin we uitleggen waar je op moet letten wanneer je een HomePod in het buitenland aanschaft. Benieuwd of je de slimme speaker überhaupt in huis moet halen? Lees dan onze uitgebreide HomePod review.

Blijf op de hoogte van de HomePod-release door de iPhoned-app te downloaden, je in te schrijven voor de nieuwsbrief of de website in de gaten te houden!

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen