HomePod: eerste indrukken bewonderen vooral superieure geluidskwaliteit

Lars Paijmans
29 januari 2018, 11:41
2 min leestijd
HomePod: eerste indrukken bewonderen vooral superieure geluidskwaliteit

De HomePod is in de eerste groep landen verkrijgbaar, en de eerste indrukken van internationale media zijn binnen. Wat vinden zij van Apples slimme speaker?

Lees verder na de advertentie.

HomePod eerste indrukken testen geluidskwaliteit

Apple nodigde vorige week een aantal internationale journalisten uit in New York om de HomePod alvast te testen. Naast kennismaken met de functies van het apparaat, stond de kwaliteit van het geluid centraal. Dat is geen toeval, want volgens Apple is de belangrijkste focus van de HomePod niet Siri maar de superieure geluidskwaliteit ten opzichte van de concurrentie.

In dit doel lijkt het bedrijf uit Cupertino te zijn geslaagd. Van Business Insider tot TechCrunch en Engadget: stuk voor stuk zijn de websites onder de indruk. Onthoud wel dat het hier om een demonstratie gaat die door Apple is opgezet. Reken er dus maar op dat de HomePods in een kamer stonden die goed geïsoleerd was en de best mogelijke kwaliteit leverde.

homepod eerste indrukken

Zo schrijft techjournalist Lance Ulanoff op Medium dat zowel de Google Home Max als de Sonos One schril afsteken tegen het geluid van de HomePod. “De kwaliteit is vergelijkbaar met een live concert, alsof ik in een klein café zit waar een band staat op te treden.”

Mashable onderschrijft deze bevindingen en stelt dat de HomePod qua geluid een grote overwinning is voor Apple. Toch zet de eerste indruk vraagtekens bij het succes van het product. “Het is me nog steeds niet duidelijk wat de HomePod precies voor toegevoegde waarde heeft in mijn leven”, aldus het artikel. “Of Apple het nu wil of niet, de HomePod concurreert met andere slimmere speakers.”

Sterke bastonen, maar is het genoeg?

Business Insider en Wired prijzen beide de bastonen van de HomePod. “Het geluid blijft constant, ook als je zelf door de kamer loopt.” Dit heeft te maken met het cilindervormige ontwerp van de speaker, die het geluid op een slimme manier door de volledige kamer verspreidt.

Hoewel deze eerste indrukken beperkt met Siri aan de slag konden, zet Apple de HomePod duidelijk in de markt als speaker met Siri als leuke bijkomstigheid. Als het geluid inderdaad zo goed is als deze HomePod eerste indrukken beweren, kan dat voor muziekliefhebbers mogelijk genoeg zijn om de aanschafprijs goed te praten.

Lees ook: Een HomePod in het buitenland kopen: 7 vragen beantwoord

Categorieën: Apple, Devices
Device: HomePod

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple HomePod
Apple HomePod
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen