Waarom HomePod slecht scoort, maar Apple er toch goed voor staat

Erwin Vogelaar
12 februari 2018, 9:11
2 min leestijd

In een uitgebreide test samen met andere slimme speakers, blijkt de HomePod op relatief weinig vragen goed antwoord te kunnen geven. Toch staat Apple er goed voor. Dit is waarom.

Lees verder na de advertentie.

Slimme speakers getest: HomePod dom, maar indrukwekkend

Sinds Apples slimme speaker HomePod in de handen van experts ligt, horen we vaak hetzelfde: het geluid is top, maar Siri minder. Een uitgebreide test van LoupVentures toont aan hoever de HomePod in de praktijk achterloopt op de concurrentie.

Voor deze test heeft het onderzoeksbedrijf de slimme speaker 782 vragen gesteld. Ook is de geluidskwaliteit en het gemak gecontroleerd. De testers hebben hiervoor drie verschillende HomePods gebruikt. Uit de test blijkt dat de HomePod maar liefst 99,4 procent van alle vragen begrijpt, maar daar maar 52,3 procent van kan beantwoorden.

homepod dom

Vergeleken met de andere slimme speakers valt dit percentage flink tegen. Google Home kan bijvoorbeeld 81 procent van de vragen beantwoorden, Alexa 64 procent en Cortana 57 procent. De HomePod bungelt dus onderaan. Daar is echter een logische reden voor.

Hoe HomePod makkelijk kan verbeteren

De HomePod kan namelijk nog geen vragen beantwoorden over onder andere navigatie, je agenda, e-mail, bellen en zoeken op Google. Vraag je iets in deze categorieën, dan zegt Siri enkel dat deze functie niet mogelijk is op de HomePod. Worden vragen over deze onderwerpen niet meegerekend, dan kan de HomePod plots 67 procent van alle vragen beantwoorden. Zodra Apple deze onderwerpen op termijn toevoegt, scoort de HomePod dus al snel beter dan Alexa en Cortana.

Ook interessant: de review round-up van de HomePod

Waarin de HomePod wel beter is

Daarnaast stelt Loupventures dat de HomePod het beste klinkt van alle speakers en dat de speaker het fijnst is om in te stellen. Een ander groot voordeel vergeleken met de concurrentie is dat de HomePod het beste luistert. Dat komt doordat de speaker goed ander geluid wegfiltert, waardoor je op normaal volume kunt blijven praten als er bijvoorbeeld muziek aan staat.

De HomePod lijkt gezien bovenstaande percentages er dus slecht voor te staan, maar op termijn kan Apple een inhaalslag maken. De basis is namelijk sterk, met uitstekende hardware. Siri kan worden verbeterd met meer functies en meer kennis over onderwerpen. Bovendien is Siri de enige slimme assistent die op dit moment Nederlands spreekt en dat is voor ons een enorm voordeel.

HomePod release

De HomePod is nu verkrijgbaar in de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Australië. In de lente volgen Duitsland en Frankrijk. Het is nog niet duidelijk wanneer de slimme speaker in Nederland verschijnt.

Blijf op de hoogte van de HomePod met de officiële iPhoned-app of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het laatste nieuws over Apple

Bron: Loupventures
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple HomePod

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen