HomePod redt gezin nadat huis in de fik vloog

9 juli 2024, 15:29
2 min leestijd
HomePod redt gezin nadat huis in de fik vloog

Dankzij een HomePod kon een gezin net op tijd een brand blussen die door de hond was aangestoken. Maar hoe is deze absurde situatie ontstaan?

Lees verder na de advertentie.

HomePod redt gezin nadat huis in de brand vloog

Op 26 juni kreeg de brandweer in Colorado een telefoontje over een uitgebroken brand in een huis. De details over de melding werden gedeeld in een bericht op FaceBook. In de video hieronder is goed te zien hoe het vuur in het huis is ontstaan.

Dog turns on stove and sets house on fire in Colorado: VIDEO

De hond had per ongeluk het fornuis aangetikt en de kookplaat aangezet. En omdat er een paar kartonnen dozen op de kookplaat stonden, verscheen er al snel een flinke vlammenzee. Volgens de brandweer waren de bewoners al wakker geworden, … dankzij de HomePod.

De brandweer vertelde dat de huiseigenaren een waarschuwing (notificatie) kregen van de HomePod. Met HomePod mini en HomePod (2e generatie) kun je de temperatuur en vochtigheid checken, maar de HomePod kan geen notificaties sturen als het (veel) te warm wordt of als er brand is. Maar hoe zijn de inwoners dan op de hoogte gebracht?

this is fine

De HomePod kan wel sommige geluiden herkennen. Hiermee is het dus mogelijk dat de HomePod het geluid van een brandalarm heeft waargenomen. Vervolgens heeft de HomePod een notificatie naar de iPhones van de eigenaren gestuurd. Het is niet bekend waarom de familie niet het geluid van het brandalarm hebben gehoord.

HomePod: geluidsherkenning aanzetten

Wil je checken of de functie bij jouw HomePod (mini) aanstaat? Open de Woning-app en tik rechtsboven op de drie puntjes. Kies voor ‘Woninginstellingen’ en tik op ‘Veiligheid en beveiliging’. Tik op ‘Geluidsherkenning’ en zet de gewenste opties aan.

De HomePod luistert dan voortdurend naar bepaalde geluiden en zal je dan waarschuwen wanneer er geluiden van de rook- en koolmonoxidemelder worden herkend.

HomePod 2023 kopen

Heb je nog geen Apple HomePod 2023? En wil je nu toch een HomePod kopen voor het geval dat jouw trouwe viervoeter een brand veroorzaakt? Check dan ons HomePod 2023-prijsoverzicht. Dan weet je zeker dat je niet teveel gaat betalen!

Apple HomePod 2023 deals

Los toestel Refurbished

Wil je wat minder uitgeven? Dan is er ook de HomePod mini. Dit is een kleinere versie van Apple’s speaker. Bekijk in dat geval onze HomePod mini-prijsvergelijker. Dan weet je zeker dat je de beste prijs te pakken hebt.

Apple HomePod mini deals

Los toestel Refurbished

Bron afbeelding: K.C. Green
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple HomePod 2023
Apple HomePod 2023

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu