‘Goedkopere Beats-HomePod krijgt toch Siri-integratie’

Rick van der Veer
30 mei 2018, 9:06
2 min leestijd
‘Goedkopere Beats-HomePod krijgt toch Siri-integratie’

De relatief goedkope Beats-speaker, die eerder al in geruchten opdook, wordt toch uitgerust met Siri aan boord. Het apparaat wordt tijdens WWDC 2018 officieel aangekondigd.

Lees verder na de advertentie.

Beats-speaker met Siri: goedkope HomePod

Tijdens WWDC 2018 wordt er volgens Apple-kenner Gene Munster een goedkopere tegenhanger voor Apples HomePod aangekondigd. Deze speaker wordt onder het Beats-merk uitgebracht, en met een adviesprijs van zo’n 249 dollar een stuk goedkoper dan de HomePod. Siri zit ook geïntegreerd in de speaker, iets wat een eerder gerucht nog ontkrachtte.

Het is alleen nog onduidelijk op welke manier Siri in de speaker verwerkt zit. Mogelijk gebruikt de Beats-speaker Siri van een gekoppelde iPhone, wat zou verklaren waarom dat eerdere gerucht beweerde dat er geen Siri in het apparaat zit. Aan de andere kant kan de Beats-speaker ook een versie van Siri hebben ingebouwd, die vergelijkbaar is met die van de HomePod.

HomePod Beats Siri

Dat er speakers onder de Beats-merknaam aankomen werd eerder al bevestigd tijdens de aankondiging van AirPlay 2. Er werd toen expliciet verwezen naar ondersteuning voor Beats-producten, die er destijds nog niet waren. AirPlay 2 maakt het onder meer mogelijk om twee luidsprekers in stereomodus aan elkaar te koppelen.

Apple timmert intussen gestaag door aan de beschikbaarheid van de HomePod zelf. Gisteren maakte het bedrijf bekend dat de de HomePod ook in Frankrijk en Duitsland te koop zal zijn. Dat is voor Nederlanders behoorlijk interessant, want een Franse of Duitse HomePod heeft geen verloopstuk voor de stekker nodig. Bovendien is hij een stuk dichterbij verkrijgbaar dan wanneer je ‘m uit het Verenigd Koninkrijk moet halen.

Deze Europese HomePod spreekt bovendien Frans en Duits, naast Engels wat Siri standaard al spreekt. De adviesprijs van de slimme speaker bedraagt 349 euro, wat waarschijnlijk ook de prijs wordt als hij ooit officieel in Nederland wordt uitgebracht.

WWDC 2018

Aanstaande maandag gaat Apples jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC van start. Doorgaans grijpt het bedrijf deze conferentie aan om een sloot aan nieuwe aankondigingen te doen, met onder meer nieuwe versies van iOS, macOS en nieuwe hardware. Lees er alles over in onze WWDC 2018-verwachtingen, waar we voor je op een rijtje hebben gezet wat er aan zit te komen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu