Opinie: Koop een Google Home in plaats van wachten op de HomePod

Erwin Vogelaar
22 november 2017, 20:09
3 min leestijd
Opinie: Koop een Google Home in plaats van wachten op de HomePod

De HomePod is uitgesteld tot 2018 en ondersteunt geen Spotify. Wellicht is het tijd om na te denken over een alternatief? Wij raden de Google Home aan.

Lees verder na de advertentie.

HomePod alternatief: Google Home

Het volgende nieuwe interessante product van Apple is de HomePod. We moeten er alleen nog wat langer op wachten, want de slimme speaker speaker verschijnt pas begin 2018 in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Wanneer Nederland aan de buurt komt is nog niet duidelijk. Toch is er een alternatief: Google Home.

Want hoewel de slimme speaker van Google op dit moment ook nog niet in Nederland verkrijgbaar is, is het apparaat wel makkelijk via Duitsland of Engeland te importeren. Maar waarom zou je dat willen doen? Als je de Google Home (Mini) en HomePod naast elkaar zou zetten, dan is het wel duidelijk: Apples slimme speaker is een stuk imposanter. Zet je muziek aan op beide speakers, dan hoef je ook niet lang na te denken: HomePod klinkt waarschijnlijk oneindig veel beter.

Voordelen van Google Home

Toch heeft Google Home zijn eigen voordelen. Zo is het apparaat een stuk goedkoper. Een Google Home Mini haal je voor ongeveer zestig euro in huis en voor de grotere versie betaal je iets meer. De echte concurrent van de HomePod, de duurdere Google Home Max is nog niet verkrijgbaar. De HomePod gaat waarschijnlijk rond de 400 euro kosten en er is geen goedkopere versie van beschikbaar met mindere geluidskwaliteit.

homepod alternatief

Daarnaast heeft Google Home meer mogelijkheden. Ben je helemaal tevreden met de diensten die Apple aanbiedt, zoals Apple Music, dan heb je waarschijnlijk nergens last van. Gebruik je voornamelijk een dienst als Spotify, dan loop wel je direct tegen problemen aan. HomePod ondersteunt namelijk geen Spotify, dus je kunt de muziek niet besturen met je stem. Voor Google Home is dit geen probleem en je kunt zelfs Spotify instellen als je standaard muziekdienst.

Dan hebben we Google Assistant nog, die eigenlijk net iets indrukwekkender is dan Siri. Google Assistant praat nog geen Nederlands en Siri wel, maar als je Engels spreekt is Google Assistant net iets beter in gesprekken voeren. Deze spraakassistent onthoudt namelijk waar je het over had, waardoor je kunt doorvragen. Dat is fijn als je in het luchtledige spreekt zoals bij een speaker in je woonkamer.

Mogelijkheden van Google Home met een iPhone

Je hebt geen beperkingen als je Google Home met een iPhone gebruikt in plaats van een Android-toestel. Je downloadt de Google Home-app uit de App Store, zet de taal van je iPhone op Engels en stelt de speaker in. Daarna kun je gewoon je taal weer op Nederlands zetten. Dan gebruik je jouw iPhone in je eigen taal en praat je met Google Assistant in het Engels. Om echt alles uit Google Home te halen, heb je wel een Chromecast en wellicht zelfs een Chromecast Audio nodig.

Stop je een Chromecast in je televisie, dan start je bijvoorbeeld Netflix met je stem op. Stop je een Chromecast Audio in een speaker, dan kun je ook waanzinnige geluidskwaliteit krijgen. Uiteraard doet Apple met de HomePod dingen die ook met een goede speaker niet mogelijk zijn. De HomePod is echt slim. Apple filtert bijvoorbeeld echo’s uit je kamer, zodat muziek waanzinnig moet klinken. Daar kan geen Google Home tegenop. Vind je dit echter niet belangrijk? Dan is een Google Home helemaal geen gek idee. Je kunt altijd later nog switchen.

Lees ook: Google Home: Dit heb je als iPhone-gebruiker aan Googles slimme speaker

Categorie: Achtergrond
Device: HomePod

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple HomePod
Apple HomePod
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen