Concept: Hoe Apple de HomePod veelzijdiger kan maken

Lars Paijmans
5 februari 2018, 14:41
2 min leestijd
Concept: Hoe Apple de HomePod veelzijdiger kan maken

De HomePod verschijnt deze week in de eerste groep landen, maar wat kan Apple doen om concurrenten Amazon en Google de komende jaren het hoofd te bieden? Dit HomePod 2-concept laat het zien.

Lees verder na de advertentie.

HomePod 2-concept toont de toekomst van de slimme speaker

De HomePod is Apples eerste slimme speaker, maar zal vast en zeker niet de laatste zijn. Door te kijken naar wat Apples twee grootste concurrenten gedaan hebben, krijgen we een beeld van wat de toekomst van de HomePod mogelijk voor ons in petto heeft.

Want Google en Amazon lieten het niet bij een enkele Google Home of Amazon Echo. De twee bedrijven die nu de markt van de slimme speakers leiden hebben inmiddels verschillende maten en soorten van hun producten uitgebracht. Zo is de Echo Dot een piepkleine Amazon Echo waarmee je spraakassistent Alexa relatief goedkoop in huis haalt.

HomePod 2 concept

Ondertussen heeft Google met de Google Home Max een apparaat dat zich moet kunnen meten met de hoge geluidskwaliteit van Apples HomePod. Het grootste obstakel voor de HomePod lijkt nu nog de hoge prijs te zijn, wat Apple in theorie kan oplossen door een goedkopere, kleinere versie uit te brengen.

De Nederlandse ontwerper Martin Hajek nam de tijd om drie edities van de HomePod in elkaar te zetten. De ‘HomePod 2’ is hiervan het minst indrukwekkend en is de logische opvolger van het huidige model. Interessanter zijn de HomePod + en HomePod Express die hij ontworpen heeft.

Zo is de HomePod+ het extra prijzige premiummodel van de speaker, die een stuk breder is en daardoor meer capaciteit heeft om een ruimte te vullen met geluid. Als extra kan de bredere bovenkant dienen als een draadloze lader, zodat je een iPhone op de HomePod kunt leggen om de accu weer te vullen.

HomePod 2 concept
HomePod 2 concept

De HomePod Express

De HomePod Express is wat ons betreft het meest interessante idee van Hajek. Door Siri in een draagbare speaker te stoppen, kun je de HomePod en zijn superieure geluid overal met je mee naartoe nemen. Door volledig op draadloos laden te vertrouwen is er geen oplaadpoort nodig. Op de bovenkant van deze HomePod Express is een herkenbaar mechanisme te vinden: het traditionele ronde klikwiel van de iPod.

Of Apple dezelfde plannen met de HomePod heeft als Martin Hajek is natuurlijk nog maar afwachten. Vooralsnog zijn wij vooral benieuwd wanneer Apple de speaker naar Nederland brengt. Tot die tijd zul je een HomePod in het buitenland moeten kopen. In het onderstaande artikel leggen we uit hoe je dit doet, en waar je op moet letten.

Lees ook: Een HomePod in het buitenland kopen: 7 vragen beantwoord

Bron: Martin Hajek
Categorie: Apple
Device: HomePod

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple HomePod
Apple HomePod
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen