HomePod 14.1-update nu beschikbaar: voegt intercom en Siri-verbeteringen toe

Kaylee Laurens
21 oktober 2020, 8:41
2 min leestijd

De slimme HomePod-luidspreker van Apple krijgt een aantal verbeteringen dankzij de software-update die onderdeel is van iOS 14.1. Vooral de introductie van de intercom-functie maakt van Apple weer een geduchte concurrent.

Lees verder na de advertentie.

HomePod 14.1: dit is er nieuw

Versie 14.1 van de HomePod-software voegt ondersteuning toe voor de HomePod mini: de nieuwe compacte speaker die Apple tijdens het iPhone 12-event onthuld heeft. Hoewel de HomePod mini niet naar Nederland komt, is hij bijvoorbeeld wel uit Duitsland te bestellen. Naast ondersteuning voor de mini is er echter meer nieuw.

Om de HomePod 14.1-update te installeren, ga je naar de Woning-app op je iPhone of iPad en volg je de volgende stappen. Let op: je kunt de update alleen installeren als je eerst je iPhone naar iOS 14.1 hebt bijgewerkt, anders zal de nieuwe versie niet verschijnen.

Zo kun je iOS 14.1 voor de HomePod downloaden en installeren:

  1. Open de Woning-app;
  2. Tik op het huis-icoontje in de linker bovenhoek van het scherm;
  3. Ga naar software-update;
  4. Er wordt gezocht naar een update. Zodra deze is gevonden, wordt hij automatisch geïnstalleerd.

HomePod 14.1: dit is er nieuw

Met intercom kun je een bericht opnemen op de ene HomePod en dit naar een andere (of meerdere) in huis sturen. Dit is al mogelijk met de slimme luidsprekers van bijvoorbeeld Amazon en Google.

Apple is er echter op gebrand om de concurrentie af te troeven door de functie later uit te breiden met een intercom-functie tussen de iPhone, iPad, AirPods, Apple Watch en CarPlay. Hierdoor kun je vrijwel overal een bericht opnemen en doorsturen naar de mensen met wie je samenwoont, als ze maar een Apple-product gebruiken.

homepod siri

De update bevat meer dan alleen de nieuwe intercom; ook Siri krijgt wat nieuwe functies mee. Zo worden Siri-suggesties nu ook in Kaarten weergegeven wanneer je de HomePod om informatie over een locatie vraagt. Dit maakt de opgevraagde informatie eenvoudig vindbaar via CarPlay.

Ook is er nu de optie om webzoekopdrachten van je HomePod naar je iPhone te sturen. Tot slot maakt de update het mogelijk om Siri wekkers, timers en media te laten stoppen op meerdere HomePod-luidsprekers tegelijkertijd.

Naar verwachting komen er meer nieuwe HomePod-functies voor het einde van 2020. Naast de uitgebreide intercomfunctie staat er ook weer een verbeterde Siri voor je klaar. Zo kun je om je persoonlijke update vragen, en zal de spraakassistent het nieuws, het weer en je agenda-afspraken doornemen.

Meer lezen over Apples HomePod:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple HomePod

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen