Apple brengt grote HomePod-update uit: 4 verbeteringen op een rij

Lars Paijmans
31 oktober 2019, 11:03
2 min leestijd
Apple brengt grote HomePod-update uit: 4 verbeteringen op een rij

Apple heeft HomePod-update 13.2.1 uitgebracht, een grote nieuwe versie die meerdere vernieuwingen introduceert voor Apples slimme speaker.

HomePod-update 13.2.1 nu beschikbaar

Afgelopen maandag bracht Apple HomePod-update 13.2 uit, maar trok deze dezelfde avond alweer terug omdat deze voor problemen zorgde bij meerdere gebruikers. Die problemen zijn nu opgelost, zodat iedereen nu versie 13.2.1 kan downloaden en installeren. Dat doe je als volgt.

  1. Open de Woning-app op je iPhone;
  2. Tik op het icoontje van je HomePod;
  3. Tik op het tandwiel in de rechter onderhoek van het scherm;
  4. Installeer de update en volg de stappen op het scherm. Dit kan even duren.

Na het installeren kun je op de HomePod aan de slag met de volgende vier nieuwe functies.

1. Stemmen herkennen

Voortaan herkent je HomePod de stemmen van verschillende familieleden om op die manier de ervaring daarop af te stemmen. Omdat de HomePod nog niet in Nederland beschikbaar is, zul je Siri op je iPhone ook op Engels moeten instellen als je deze functie wil gaan gebruiken.

2. Gemakkelijk muziek van je iPhone naar je HomePod overzetten

Een fijne verbetering is de verbeterde Handoff-functie die deze update introduceert. Voortaan kun je muziek, podcasts of een telefoongesprek dat je op je iPhone luistert overzetten naar de HomePod door je iPhone simpelweg boven de HomePod te houden. Zonder een knop in te drukken wordt de audio vervolgens overgezet en kun je verder gaan met luisteren of telefoneren via de speaker.

3. Voeg muziek toe aan HomeKit-scenes

Vanaf nu is het mogelijk om je HomeKit-scenes uit te breiden met muziek. Bij het maken van een nieuwe scene kun je nu de HomePod toevoegen en bijvoorbeeld instellen dat de speaker direct een specifieke afspeellijst afspeelt als je thuiskomt. Om deze functie te kunnen gebruiken is een abonnement op Apple Music verplicht.

4. Speel Ambient Sounds, ook als slaaptimer

Je HomePod helpt nu met in slaap komen met de nieuwe Ambient Sounds. Vraag aan je HomePod om deze af te spelen en je hoort bijvoorbeeld het geluid van de regen die tegen het raam tikt. Je kunt deze Ambient Sounds ook gebruiken als je een slaaptimer instelt om zo rustig in slaap te vallen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Devices
Device: HomePod

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's