‘Apple werkt aan homeOS: mogelijk nieuwe smart home-software’

Lars Paijmans
2 juni 2021, 15:40
2 min leestijd
‘Apple werkt aan homeOS: mogelijk nieuwe smart home-software’

Vlak voor de start van ontwikkelaarsbeurs WWDC duikt de term ‘homeOS’ op in de vacaturebank van Apple. Komt er een grote verandering aan voor HomeKit?

Lees verder na de advertentie.

‘homeOS’ duikt op in vacature Apple

Ontwikkelaar Javier Lacort ontdekte de term op de vacaturepagina van Apple. In een vacature voor een senior Apple Music Engineer noemt het bedrijf tweemaal ‘homeOS’. De nieuwe naam wordt genoemd in het rijtje iOS, watchOS en tvOS. De tekst van de vacature is als volgt:

You’ll get to work with system engineers across Apple, learning the inner-workings of iOS, watchOS, tvOS and homeOS, and optimizing your code for performance in ways only Apple can. Come join our team and make a real difference for music lovers worldwide.

The ‌Apple Music‌ Frameworks team owns the technology stack that enables the system-integrated ‌Apple Music‌ experience on all of our mobile platforms: iOS, watchOS, and homeOS.

homekit privacy

Omdat het hier om een nieuwe term gaat vlak voor de WWDC-presentatie, heeft de geruchtenmolen weer een flinke draai gekregen. Zo kan het hier gaan om een nieuwe naam voor Apples smart home-software, of een volledig nieuw platform.

Een logische stap voor HomeKit

Dat Apple vroeg of laat met een smart home-softwareplatform zou komen, is in ieder geval geen verrassing. Zo draaien de HomePod en HomePod mini nu nog op een aangepaste versie van iOS. Apple lijkt zich bovendien steeds meer te interesseren in de markt van slimme huizen.

Als Apple daadwerkelijk aan homeOS werkt, krijgen we daar waarschijnlijk aanstaande maandag al iets over te horen. Dan trapt Apple ontwikkelaarsbeurs WWDC af met een keynote. Daar krijgen we ook een eerste blik op iOS 15, watchOS 8 en meer. Wil je weten wat je er kan verwachten? Check dan ons handige overzicht met WWDC 2021 verwachtingen.

Lees ook: WWDC 2021 verwachtingen: iOS 15 en 7 andere grote aankondigingen

Apple HomeKit vs Google Home: de beste optie voor jouw smart home
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu