De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Fysieke homeknop verdwijnt met iPhone 8 in 2017’

Lars Paijmans
14 september 2016, 11:36
2 min leestijd

Apple voert met de iPhone 7 voor het eerst in jaren grote veranderingen door met de homeknop. Het lijkt er steeds meer op dat dit slechts een voorproefje is voor de iPhone 8. Deze moet het volledig zonder de kenmerkende ronde knop doen.

Lees verder na de advertentie.

‘Homeknop iPhone 8 verdwijnt’

De iPhone 7 review van The New York Times bevestigt een gerucht dat we al vaker hebben gehoord. Anonieme bronnen lieten weten dat de iPhone 8 in 2017 geen homeknop meer heeft, en de cirkelvormige knop vervangt met een virtuele knop.

homeknop iPhone 8

Dit is nodig, omdat Apple van plan is om de voorkant van de iPhone 8 volledig uit een scherm te laten bestaan. Geen randen meer aan de boven- en onderkant dus, en ook geen plek meer voor een homeknop zoals we die nu kennen.

De bronnen van The New York Times vertellen precies hetzelfde verhaal als die van Bloomberg en The Wall Street Journal. Dit maakt het gerucht alleen maar geloofwaardiger, aangezien Apple natuurlijk al lang bezig is met het ontwikkelen van deze nieuwe iPhone voor volgend jaar.

De grote vraag is nu alleen hoe deze virtuele homeknop eruit komt te zien. Krijgt iOS net zoals Android een kleine balk onderin beeld met virtuele knoppen? Als de fysieke homeknop inderdaad verdwijnt, zal er ook een nieuwe manier gevonden moeten worden om je vingerafdruk met Touch ID te scannen.

Hoe werkt deze homeknop iPhone 8?

Het zou mogelijk zijn om deze scanner in het display te verwerken, al kan Apple er ook voor kiezen om Touch ID ergens anders op de iPhone 8 te plaatsen. Andere functies die mogelijk worden toegevoegd zijn draadloos opladen en een irisscanner.

Lees ook: ‘iPhone 8 wordt extra veilig dankzij ingebouwde irisscanner’

De iPhone 7 heeft al een andere homeknop dan voorheen. De ronde knop ziet er hetzelfde uit, maar is in werkelijkheid een sensor die je door subtiele trillingen het gevoel geeft dat je een knop indrukt. Ontwikkelaars kunnen deze haptische feedback ook gebruiken voor apps, wat natuurlijk een mooie manier is voor Apple om ontwikkelaars alvast te laten wennen aan nieuwe manieren om de homeknop te gebruiken.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 8

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen