‘iPhone 5S homeknop zal uiterlijk niet anders zijn’
Roel van Hout

De veelbesproken vingerafdrukscanner zou er volgens de geruchten voor zorgen dat de iPhone 5S homeknop een radicaal andere vorm krijgt, maar dat wordt nu ontkend.

De bekende analist Ming-Chi Kuo, die het vaak bij het rechte eind heeft als het gaat om voorspellingen over nieuwe Apple-hardware, zei enige tijd geleden al dat de  vingerafdrukscanner er voor zal zorgen dat de iPhone 5S homeknop uiterlijk zal veranderen.

iPhone 5S homeknop

Dat zou een radicale koerswijziging voor het ontwerp van de iPhone betekenen, aangezien de homeknop sinds de allereerste iPhone ongewijzigd is, en bovendien iets is waar veel mensen de iPhone aan herkennen.

Volgens de laatste geruchten zal de homeknop eventueel licht worden aangepast, maar niet zozeer dat de knop er gelijk onherkenbaar van wordt. Voor het ongeoefende oog zal de homeknop in ieder geval vrijwel identiek zijn.

Meer geruchten over iPhone 5S homeknop

Als de homeknop uiterlijk niet anders zal zijn, is het nog even afwachten of Ming-Chi Kuo het wel bij het rechte eind had wat betreft de saffieren laag over de homeknop.

De reden dat Apple een vingerafdrukscanner onder de homeknop plaatst, zou zijn omdat het bedrijf bezorgd is over het lage aantal iPhone-gebruikers dat gebruikmaakt van een cijfercode om hun toestel te blokkeren.

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.