‘Eerste HomeKit-producten verschijnen volgende maand’

Rutger Otto
15 mei 2015, 8:48
2 min leestijd

HomeKit werd tegelijk met iOS 8 gepresenteerd, maar sindsdien horen we er weinig meer van. Volgens bronnen zou het nog even duren voordat de eerste HomeKit-producten op de markt komen, maar Apple ontkent dat.

Lees verder na de advertentie.

HomeKit release

Fortune schreef op basis van bronnen ‘dichtbij Apple’ dat je voorlopig nog geen slimme apparaten in huis kunt besturen met je Apple-device. Het bedrijf uit Cupertino was volgens Fortune van plan om HomeKit in mei of juni van dit jaar te lanceren, maar besloot het om de release naar augustus of september te verschuiven. Dit was te lezen:

Bronnen zeggen dat Apple binnenkort een kleine bekendmaking doet omtrent HomeKit, maar niet over de officiële lancering. Blijkbaar is het lastiger om je apparaten (deursloten, lichtbronnen, enzovoorts) via internet te besturen dan Apple had gedacht. Een bron zegt dat de software werd ‘opgeblazen’ en dat er teveel geheugen nodig is voor kleine apparaten die met batterijen werken.

Oxxio HomeKit

Statement van Apple

Niet lang nadat het artikel verscheen, kwam er echter een statement van Apple tegenover het goed geïnformeerde The Wall Street Journal. Volgens het bedrijf van Tim Cook is er van enige vertraging geen sprake:

“HomeKit is inmiddels een paar maanden beschikbaar en we hebben nu al tientallen partners die HomeKit-accessoires op de markt willen brengen. We kijken uit naar de eerste producten die volgende maand op de markt komen.”

Fortune heeft het bericht inmiddels aangepast en zegt dat ‘slechts enkele HomeKit-producten’ vertraagd zijn.

Over HomeKit

Met HomeKit moeten slimme apparaten in huis aangesloten worden op hetzelfde netwerk en met Apple-devices bestuurd worden. Apple TV zou daarbij dienen als hub en met Siri stemcommando’s zijn simpele taken uit te voeren. Zo kun je zeggen ‘Zet het licht uit’ of ‘Verlaag de temperatuur’.

Waarschijnlijk zullen we tijdens de WWDC in juni meer horen over HomeKit, de eerste toepassingen en de toekomst ervan.

Lees meer over HomeKit

Bronnen: Fortune, WSJ
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen