Geen Withings op Apples HomeKit-pagina door patentzaak met Nokia

Rutger Otto
14 maart 2017, 9:11
2 min leestijd
Geen Withings op Apples HomeKit-pagina door patentzaak met Nokia

Op de nieuwe HomeKit-pagina van Apple staan ruim honderd producten van bedrijven die meedoen, maar de slimme apparaten van Nokia ontbreken.

Lees verder na de advertentie.

HomeKit-pagina zonder Withings

Apple heeft op zijn website een lijst met producten die werken met HomeKit. Dit lijst werd recent geüpdatet om ook nieuwe accessoires te tonen en apparaten die eraan komen. Op de pagina zijn producten van veel bedrijven te vinden, zoals Philips, Honeywell en Netatmo, maar Nokia’s dochterbedrijf Withings ontbreekt. Vroeger stonden accessoires van dit bedrijf juist prominent in de Apple Store.

Withings kondigde in januari op de CES-beurs in Las Vegas nog een nieuw apparaat aan: de Home Plus. Dat is een beveiligingscamera die op internet wordt aangesloten. De Home Plus kan ingezet worden om het huis in de gaten te houden en als babymonitor. Hij heeft een HD-resolutie en werkt ook bij minder licht. Daarnaast heeft de camera een microfoon en speaker om te communiceren en verschillende sensoren voor het meten van de luchtkwaliteit.

withings home plus

Withings Home Plus

De Withings Home Plus volgt de Withings Home op, met ondersteuning voor HomeKit ingebouwd. Home had een plekje in Apples online winkel, maar werd vorig jaar in december samen met alle andere Withings-producten offline gehaald. Dat gebeurde naar aanleiding van een patentzaak waar Nokia en Apple op dit moment in zijn verwikkeld. Blijkbaar ziet Apple niet de noodzaak om Withings-apparaten nog te verkopen of in de lijst op te nemen van HomeKit-ondersteunende accessoires.

In de lijst staan nu maar twee camera’s: de D-Link Omna 180 Cam HD en de Kiddle RemoteLync Camera. Afgezien daarvan staan er ruim 100 apparaten in de lijst, opgedeeld in 15 categorieën, waaronder verlichting, deurbellen, thermostaten en beveiliging. Voor producten die al op de markt zijn, linkt Apple direct naar het bedrijf. In andere gevallen staat er achter ‘aangekondigd’ of ‘binnenkort verkrijgbaar’.

Patentzaak tegen Nokia

Withings werd voorheen altijd in Apple Stores opgenomen, zelfs toen Nokia het Franse bedrijf vorig jaar voor 192 miljoen dollar overnam. Later klaagde Nokia Apple aan voor het schenden van 32 patenten. Het bedrijf van Tim Cook klaagde vervolgens Nokia aan omdat het bedrijf te veel geld voor zijn patenten zou vragen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Spotlight: HomeKit

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's