Apple TV bestuurt HomeKit met Siri als je van huis bent
Rutger Otto

Veel ontwikkelaars hebben op de CES laten zien bezig te zijn met het slimmer maken van je huis. Apple heeft daar vorig jaar HomeKit voor in het leven geroepen. Je hebt Apple TV nodig als je HomeKit met Siri wil gebruiken terwijl je van huis bent.

HomeKit met Siri

2015 is het jaar waarin alles slimmer wordt, van je deurslot en je lampen tot de waterkoker aan toe. Alles is verbonden met het internet en te besturen met je smartphone. Dat geldt ook voor producten met HomeKit-ondersteuning: deze kun je vanaf je iPhone (met Siri) bedienen.

Techwebsite The Verge heeft echter aangegeven dat als gebruikers van HomeKit gebruik willen maken met Siri als ze niet thuis zijn, ze een Apple TV moeten hebben die aangesloten is op het thuisnetwerk. Apple TV is stilletjes voorzien van HomeKit-ondersteuning en werkt als hub voor Siri en HomeKit.


apple tv uitgesteld

Stemcommando’s

Normaal gesproken als je de lichten uit wil doen of iets anders via het HomeKit-systeem, moet je iPhone op hetzelfde wifi-netwerk zitten als het HomeKit-product dat je wil besturen. Dan kun je Siri via een stemcommando het licht laten uitdoen. Deze commando’s werken echter niet als je van huis bent. Wil je Siri gebruiken om vanaf een ander netwerk iets in je huis te veranderen, dan moet Apple TV als hub gebruikt worden. Wel zou het gewoon mogelijk blijven om de lichten via een app uit te doen, zonder Siri te gebruiken.

Zonder Apple TV geen Siri stemcommando’s

Volgens The Verge zet Apple de Apple TV overigens niet als hub in de markt voor HomeKit. Dat wil zeggen dat je het TV-kastje van Apple niet per se nodig hebt als je van HomeKit gebruik wil maken. Heb je er wel één, dan kun je gebruik maken van Siri stemcommando’s op afstand. Wij wachten nog steeds op ondersteuning voor de Nederlandse taal voor Siri.

Lees meer over HomeKit

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.