Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

HomeKit-ondersteuning voor IKEA’s slimme rolgordijnen weer uitgesteld

Dennis de Vries
9 december 2019, 9:02
1 min leestijd
HomeKit-ondersteuning voor IKEA’s slimme rolgordijnen weer uitgesteld

De slimme rolgordijnen van IKEA werken voorlopig nog niet met Apples HomeKit. Een update is weer uitgesteld. Begin 2020 is het nu zover, zo meldt Zweedse meubelgigant.

HomeKit in 2020

De slimme FYRTUR- en KADRILJ-rolgordijnen van krijgen voorlopig nog geen ondersteuning voor Apples smarthome-oplossing HomeKit. Dat betekent dat ze ook nog even niet met Siri zijn te bedienen.

Dat laat de Engelse klantenservice van IKEA op Twitter weten. “De HomeKit-functionaliteit wordt begin volgend jaar aan de rolgordijnen toegevoegd.” Eerder gaf de meubelgigant aan dat het nog deze herfst zou gebeuren, maar dat gaat dus niet lukken.

ikea rolgordijnen homekit

Als de rolgordijnen werken met Apple HomeKit, kunnen ze onderdeel worden van HomeKit-routines. Zo wordt het mogelijk om met het stemcommando ‘Hé Siri, goedemorgen’, bijvoorbeeld de lichten in huis aan te doen, muziek in te schakelen en tegelijkertijd de rolgordijnen omhoog te draaien.

Apple-bezitters moeten daar nu dus wat langer op wachten. De slimme rolgordijnen zijn in Nederland verkrijgbaar sinds half augustus. Destijds zouden ze direct geleverd worden met HomeKit-ondersteuning.

Software-update voor rolgordijnen

Enkele eerste kopers merkten al snel op dat HomeKit nog niet geïntegreerd was in de software van de rolgordijnen. IKEA verklaarde toen dit in de herfst van dit jaar toe te voegen. Het meubelbedrijf zou dan een software-update voor de rolgordijnen uitrollen, maar sindsdien is daar niets van vernomen.

Inmiddels loopt de herfst op zijn eind en is de update opgeschoven naar begin 2020. Mensen die de rolgordijnen al hebben, kunnen ze bedienen via de meegeleverde afstandsbediening, of door de speciale TRARDI-app te downloaden voor iOS. De Google Assistent werkt wel, dus het is mogelijk om dit te gebruiken op je iPad, iPhone of slimme speaker om zo je rolgordijnen omhoog en omlaag te krijgen.

Lees meer over HomeKit

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's