Zo bedien je slimme HomeKit-apparaten als je niet thuis bent

Gijs Ettes
3 juni 2015, 15:03
1 min leestijd
Zo bedien je slimme HomeKit-apparaten als je niet thuis bent

Wil je HomeKit-apparaten buitenshuis besturen, dan heb je straks een Apple TV (3e generatie of nieuwer) nodig. Dat blijkt uit een nieuwe informatiepagina die uitleg geeft over hoe je accessoires met HomeKit-ondersteuning moet instellen. 

Lees verder na de advertentie.

Bedien HomeKit-apparaten via je Apple TV

homekit-apparaten bedienen

Apple beschrijft op deze pagina stapsgewijs hoe je HomeKit-apparaten instelt en laat werken met je iPhone, iPad en iPod touch. Vervolgens kun je ze gebruiken om verlichting, sloten, thermostaten, smart plugs en andere slimme apparaten in je huishouden te bedienen. Je iOS-toestel dient dan wel over iOS 8.1 of nieuwer te beschikken.

Ga je van huis, dan heb je bovendien een Apple TV van de 3e generatie of nieuwer nodig om HomeKit-accessoires te bedienen. Als je met hetzelfde Apple ID op je iOS-apparaat en Apple TV bent ingelogd, kun je desgewenst Siri gebruiken om voor thuiskomst bijvoorbeeld de temperatuur hoger te zetten of alvast de lichten in de gang in te schakelen.

Eerste apparaten met HomeKit al te reserveren

Gisteren werden de eerste HomeKit-apparaten die door Apple zijn goedgekeurd onthuld. De vijf bedrijven Insteon, iHome, Lutron, Elgato en Ecobee hebben smart home-producten in hun assortiment die HomeKit ondersteunen, maar in veel gevallen wel een levertijd van meerdere weken hebben.

Insteon® Announces Apple HomeKit-enabled Insteon App and Insteon Hub

Momenteel zijn er al diverse apparaten op de markt die met je iOS-apparaat kunt bedienen, maar die hebben niet het officiële Apple-predicaat voor HomeKit-ondersteuning.

Het laatste nieuws over HomeKit

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu