‘iOS 10 bevat losse app voor HomeKit’
Redactie

Een opzichzelfstaande app van Apples HomeKit komt hoogstwaarschijnlijk beschikbaar in iOS 10. Vanuit deze app kun je alle slimme apparaten in je huis aansturen.

HomeKit-app

De informatie is in handen gekomen van MacRumors. Op Amazon staat een recensie van een Apple-medewerker die naar een HomeKit-app hint. Daarin vermeldt de medewerker dat Apple veel slimme apparaten test, voornamelijk om te kijken of ze integreerbaar zijn met Apples HomeKit. Een opzichzelfstaande versie zou vanaf de herfst van dit jaar beschikbaar zijn op je iOS-toestel.

Oxxio HomeKit

Meer over Apple HomeKit

HomeKit is een platform van Apple dat ervoor zorgt dat alle slimme apparaten in huis in verbinding met elkaar staan en met elkaar kunnen communiceren. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld instellen wanneer de voordeur gesloten moet worden, de lampen uitgaan en wanneer de verwarming zich moet uitschakelen.

Voor de meeste apparaten dien je nu een aparte app te gebruiken, maar door een HomeKit-app moet het mogelijk worden om alles vanuit één centrale app te beheren. Er zijn wel al apparaten die bij een release van HomeKit te integreren zijn met de HomeKit-software. Ontwikkelaars moeten hiervoor bij Apple aankloppen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.