Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

‘iOS 9 krijgt HomeKit-hub om apparaten te bedienen’

Rutger Otto
21 mei 2015, 8:51
2 min leestijd
‘iOS 9 krijgt HomeKit-hub om apparaten te bedienen’

De eerste slimme thuis-apparaten die met HomeKit draaien, worden in juni gelanceerd. Een Home-app in iOS 9 moet zorgen dat je de apparaten kan bedienen.

Lees verder na de advertentie.

Home-app

Dat meldt 9to5Mac. Volgens het bericht zal de Home-app tijdens de WWDC aangekondigd worden, als onderdeel van iOS 9. Tenminste, als de app dan al af is, want dat zou nog maar de vraag zijn.

Met de Home-app kunnen gebruikers al hun HomeKit-gadgets besturen, van lichtbronnen en deursloten tot slimme thermostaten en camera’s. De manier waarop de bediening verloopt zou heel slim zijn. De app groepeert de apparaten als het ware in virtuele kamers, die gelijk staan aan kamers in jouw huis. Op die manier kun je gemakkelijk zien welke accessoire je aan of uit wil zetten of wil aanpassen.

HomeKit met siri

4 functies

Volgens 9to5Mac zal de Apple TV eveneens als hub dienen om slimme apparaten aan te koppelen. Daarover gaan al lange tijd geruchten, maar Apple heeft dat nog niet officieel bevestigd. Hieronder lees je vier vermeende functies van de Home-app.

  • Draadloos vinden en installeren van HomeKit-apparaten;
  • Het maken van een virtuele versie van kamers in het huis om apparaten gemakkelijk te organiseren en aan te sluiten;
  • De Apple TV dient als hub om alle HomeKit-apparaten op aan te sluiten;
  • Verschillende schermen met informatie om gebruikers met nieuwe HomeKit-apparaten en -apps te helpen.

9to5Mac houdt een slag om de arm dat Apple geen Home-app uitbrengt. Mocht dat zo zijn, dan kunnen apparaten bediend worden via Siri en apps van accessoire-makers en ontwikkelaars.

Worldwide Developers Conference

De WWDC vindt op 8 juni plaats in San Francisco. Naast nieuwe toepassingen voor HomeKit, doet Apple op het ontwikkelaarsevenement waarschijnlijk meer uit de doeken over iOS 9, de nieuwe muziekdienst en een update voor OS X. Waarschijnlijk komt er een heel nieuw lettertype in de nieuwe software van Mac en mobiele apparaten van Apple, die voor betere leesbaarheid moet zorgen.

Lees meer over HomeKit

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu