‘Dit is hoe Samsung zorgt voor het hoge iPhone 8-prijskaartje’

Erwin Vogelaar
6 september 2017, 20:33
2 min leestijd
‘Dit is hoe Samsung zorgt voor het hoge iPhone 8-prijskaartje’

De hoge iPhone 8-prijs komt deels door Samsung. Dit stelt een analist van KGI Securities. Samsung heeft namelijk een oled-monopolie.

Lees verder na de advertentie.

Hoge iPhone 8-prijs komt door Samsung

Inmiddels hebben we al vaak gehoord over de relatief hoge prijs voor de nieuwe iPhone 8. Het toestel heeft waarschijnlijk een startprijs van rond de duizend dollar. Mogelijk komt dit prijskaartje door nieuwe technologieën die in het toestel worden verwerkt, zoals geavanceerde gezichtsherkenning. Een duidelijkere reden ligt echter bij Samsung. Dit bedrijf levert namelijk als enige oled-panelen.

Voor de iPhone 8 (of iPhone X?), gebruikt Apple voor het eerst een oled-scherm. De panelen voor deze schermen zijn echter alleen te leveren door Samsung. Hierdoor kan het bedrijf ongestoord de prijs omhoog gooien. Volgens analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities zou Samsung 120 tot 130 dollar per oled-paneel vragen. Dat is circa 75 dollar meer dan een lcd-paneel voor een iPhone 7 Plus.

hoge iphone 8-prijs

Niet alleen zorgt dit voor een hoge prijs van de nieuwe smartphone, maar mogelijk is de iPhone 8 hierdoor ook slecht leverbaar. Apple is volledig afhankelijk van de onderdelen die Samsung levert.

De overstap naar oled zat er al een tijdje aan te komen. Toch lijkt Apple niet genoeg stappen gezet te hebben om hier tijdig op in te spelen. Volgens geruchten investeert Apple nu wel in de oled-productie van LG, zodat het bedrijf vanaf 2019 niet meer compleet afhankelijk is van één partij.

Nieuwe iPhones

Apple presenteert op 12 september zijn serie nieuwe iPhones. Hoewel de namen van deze toestellen nog niet vast staan, is het in ieder geval wel duidelijk dat er één toestel met een oled-scherm en nog twee toestellen met lcd-schermen uitkomen. Dit worden de opvolgers van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus en dus de extra dure iPhone 8 met een voorkantvullend scherm.

Uiteraard lees je op 12 september de nieuwste aankondigingen hier op iPhoned. Ter voorbereiding kun nu alvast onze iPhone 8-event-voorspellingen lezen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Categorie: Apple
Thema: Apple
Device: iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen