Hotelketen laat je in- en uitchecken met je mobieltje

Gijs Ettes
28 juli 2014, 16:50
1 min leestijd
Hotelketen laat je in- en uitchecken met je mobieltje

Bij de hotels van Hilton kun je nog voor het einde van deze zomer je kamer kiezen, inchecken en je kamerdeur openen met behulp van je smartphone. Wereldwijd krijgen 4200 hotels een upgrade, zodat je met je iPhone (of iPad) aan het einde van je verblijf ook mobiel kunt uitchecken.

Lees verder na de advertentie.

hilton mobiel inchecken

Hilton richt zich met de upgrade naar eigen zeggen op jonge reizigers en de nieuwe features zijn onderdeel van een investering van 550 miljoen dollar die de hotelketen dit jaar doet. In de VS kunnen hotelgasten al langer hun mobiele apparaat gebruiken om in en uit te checken. Dat wordt dus op korte termijn wereldwijd mogelijk.

In Nederland zijn momenteel nauwelijks hotels die de optie bieden om mobiel in en uit te checken, al is dit sinds vorige week wel mogelijk bij het Courtyard by Marriott hotel in Hoofddorp. Als hotelgast moet je dan wel in het bezit zijn van een Marriott Rewards lidmaatschap, het loyaltyprogramma van Marriott, en van een iPhone of Android-toestel.

Middels een app krijg je de melding om in te checken, de optie om je aankomsttijd aan te geven en een notificatie als je hotelkamer gereed is. Het uitchecken verloopt ook via de app en bespaart tijd, aangezien je niet meer langs de receptie hoeft. Dat is vooral voor zakelijke gasten erg handig. Marriott hoopt nog voor het einde van het jaar 150 locaties toe te voegen die deze mobiele functies bieden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu