Nieuwe macOS-update maakt beveiligingsfix ongedaan, zo los je het op

Lars Paijmans
4 december 2017, 9:42
1 min leestijd
Nieuwe macOS-update maakt beveiligingsfix ongedaan, zo los je het op

Vorige week bracht Apple een nood-update uit om een beveiligingsfout in macOS High Sierra te repareren. De update die dit weekend verscheen, maakt deze oplossing echter weer ongedaan.

High Sierra beveiligingsbug ongedaan gemaakt

Apple heeft een zware week achter de rug. iOS 11 zorgde voor vastlopende iPhones door een datumbug, en ook macOS High Sierra kwam in de problemen. Een lek in de beveiliging zorgde ervoor dat iedereen die fysieke toegang had tot een Mac erop kon inloggen, zonder een wachtwoord in te vullen.

Het bedrijf uit Cupertino liet er geen gras over groeien en bracht dezelfde dag nog een update uit. Een paar dagen later verscheen macOS High Sierra 10.13.1, een update die eigenlijk voor deze week gepland stond. Nu blijkt dat deze update de beveiligingsfix weer ongedaan maakt.

High Sierra beveiligingsbug

Normaal gesproken doe je er goed aan om altijd de meest recente versie van Apples besturingssystemen te installeren, wat deze misstap extra gevaarlijk maakt. Beveiligingsonderzoekers laten aan Wired weten dat ze inmiddels een (tijdelijke) oplossing voor het probleem gevonden hebben:

Zo beveilig je macOS High Siera 10.13.1

  1. Open de Mac App Store na het installeren van macOS High Sierra 10.13.1;
  2. Klik op het tabblad ‘Updates’;
  3. Installeer de beveiligingsupdate van Apple opnieuw;
  4. Start je Mac opnieuw op.

Vergeet niet te herstarten

Vooral deze laatste stap is belangrijk. De onderzoekers ontdekten dat de update niet werkt tot je de Mac opnieuw opstart. macOS geeft echter geen melding of waarschuwing dat je het apparaat opnieuw moet opstarten, waardoor veel gebruikers hier waarschijnlijk geen weet van hebben. Zodra Apple macOS 10.13.2 uitbrengt zal dit ongetwijfeld opgelost zijn, maar tot die tijd raden we iedereen aan om bovenstaande stappen door te lopen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Wired
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen