‘High-end iWatch kost 400 dollar en komt in 2015 op de markt’

Rutger Otto
31 augustus 2014, 12:25
2 min leestijd
‘High-end iWatch kost 400 dollar en komt in 2015 op de markt’

Apple zou werken aan verschillende soorten smartwatches. De duurste variant van de ‘Apple Watch‘ kan 400 dolar gaan kosten.

Lees verder na de advertentie.

High-end Apple Watch prijs

high-end iwatch

Dat meldt Re/code, dat bekend staat om zijn correcte berichtgeving rond Apple-aankondigingen. De prijs van liefst 400 dollar zou gelden voor de meest high-end variant van de wearable. Volgens bronnen die anoniem willen blijven, komen er meerdere modellen van de iWatch, waarvan sommige lager geprijsd zijn.

Apple zelf heeft niet gereageerd op deze geruchten. Het is dan ook onduidelijk of de prijs definitief wordt bepaald op 9 september, wanneer de iPhone 6 wordt aangekondigd én waarschijnlijk een wearable van Apple. Of het accessoire de iWatch gaat heten is overigens ook nog onbekend. Mogelijk heeft Apple de prijs van 400 dollar zelf gelekt, om te kijken hoe consumenten er op reageren. Daarnaast melden bronnen dat de wearable niet eerder dan 2015 op de markt komt. Misschien krijgen we dus een snelle sneak peek te zien op 9 september.

Voor Apple zou de introductie van Apple het eerste echt nieuwe apparaat zijn sinds 2010, toen de iPad op de markt kwam. Verwacht wordt dat Apple – zoals eerder op het gebied van smartphones, mp3-spelers en tablets – ook de wereld van wearables gaat veranderen. Vorig jaar zei Tim Cook nog: “Er zijn een hoop wearables, maar er zit niets tussen dat echt geweldig is. Niemand die ooit een bril of horloge heeft gedragen, gaat dat ineens wel doen. Dat probleem moet worden opgelost.”

Apple Watch geruchten

Volgens geruchten komen er dus meerdere wearables van Apple. Dat kan variëren van de goedkoopste (waarschijnlijk een soort fitnessband) tot de duurste (een volledige smartwatch van high-end materiaal en een luxe uitstraling). De Apple Watch moet een diepe integratie krijgen met Apples HomeKit en HealthKit, de platformen voor woning en gezondheid die het bedrijf uit Cupertino in juni uit de doeken deed met de presentatie van iOS 8. Verschillende sensoren moeten informatie meten over onder meer hartslag, bloeddruk en calorieën.

Lees meer Apple Watch nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu