Het wk is toch te bekijken vanaf je iPhone
Redactie

Eergisteren meldden we je dat de NOS dit jaar geen officiële live-stream aanbiedt van het wk. Dit hebben ze besloten omdat de kosten te hoog zijn. Richard van Zon heeft er toch voor gezorgd dat je de wedstrijden via de NOS op je iPhone kan volgen. Via zijn website kan je namelijk een stream openen die goed te bekijken is op de iPhone. Dit heeft hij niet in opdracht gedaan voor de NOS.

Bestaande stream doorgelinkt

De NOS levert dit jaar voor het eerst een stream voor de iPad. De iPad is namelijk geen smartphone, en dus kan de NOS daar wel een stream voor maken zonder op extra kosten te stuiten. De stream voor de iPad is ook te openen op de iPhone, maar dan moet je wel eerst de link vinden naar de stream. De software op de server van Richard van Zon doet dit automatisch voor je.

De stream is offline als er geen wedstrijd is. Je kan dus pas gebruik maken van de stream rond half twee. Je kan de stream dan openen door naar http://www.relectus.nl/iwklive/ te surfen. Het is nog onbekend of de NOS wijzigingen gaan aanbrengen in de huidige streams waardoor dit trucje niet meer werkt.

 • Spotlights:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Hanneke

  Fijne tip, maar alsjeblieft niet meer het woord stukje gebruiken! Het is gewoon software die het mogelijk maakt.

 • Jan van Kampen

  Bedankt voor de tip. Ik heb hier echter de ontwikkelaar geciteerd 😉

  Uit de mail:
  ‘Na onderzoek heb ik stukje software geschreven’

 • Ik ben ook allergisch voor het woord “stukje”, maar in dit geval is het een stukje….hehe. Ach ja, het was laat toen ik jan mailde, en meer van dat soort excuses 😉

 • Jan van Kampen

  Bij deze, het is aangepast 😉

 • Ijskonijn

  Hij doet het niet hier, hij zegt steeds “Helaas, de stream is op het moment niet beschikbaar” terwijl de stream op de site van de NOS het wel doet.

 • Richard van Zon

  Het is vanaf vandaag helaas alleen nog mogelijk de stream te zien d.m.v. uafaker (zie Cydia), zie http://twitter.com/iwklive

 • leau

  Download de Justin.tv app en je kan meestal wel live kijken. Soms heb je dan wel buitenlands (Arabisch of Engels) commentaar.

 • Bas

  Justin.tv werkt prima. Dan kan je ook nog buitenlandse wedstrijden kijken.