Gerucht: Apple gaat iPhone X weer verkopen na tegenvallende XS-verkoop

Lars Paijmans
22 november 2018, 14:09
2 min leestijd
Gerucht: Apple gaat iPhone X weer verkopen na tegenvallende XS-verkoop

Apple zou de productie van de iPhone X weer zijn gestart, omdat de verkoop van de iPhone XS de verwachtingen niet haalt. Apple zou de iPhone X van vorig jaar voor een lagere prijs weer in de winkels willen leggen.

‘Apple herstart iPhone X-productie’

Het opmerkelijke gerucht is afkomstig van The Wall Street Journal, dat met verschillende anonieme bronnen gesproken zegt te hebben. Nu blijkt dat de iPhone XS en XS Max minder goed verkopen dan vooraf werd voorspeld, zou Apple de iPhone X-productie opnieuw gestart hebben.

iPhone X herstart

Hiermee komt Apple een deal met Samsung tegemoet om een bepaalde hoeveelheid oled-displays aan te schaffen. Met de huidige verkopen zou Apple de hoeveelheid schermen niet halen, dus wordt de iPhone van vorig jaar ingeschakeld om hier een handje bij te helpen.

En de iPhone XR dan?

Een opvallende beslissing, aangezien Apple de iPhone X uit de winkels haalde en niet meer verkocht toen de iPhone XS, XS Max en iPhone XR werden aangekondigd. In voorgaande jaren koos Apple ervoor om de iPhone van het jaar ervoor nog steeds te verkopen, maar de prijs te verlagen. Dit jaar verving de nieuwe iPhone XR de iPhone X, omdat de XR al goedkoper in de markt werd gezet en daardoor dezelfde doelgroep aan zou spreken.

Als het gerucht klopt, zou dat de iPhone XR in een vreemde positie zetten, omdat hij dan rechtstreeks met de X van vorig jaar moet concurreren. De prijs van deze telefoon zal immers gedaald zijn, omdat het toestel een jaar ouder is en de onderdelen ook goedkoper zijn om te produceren.

Momenteel is de iPhone X niet meer verkrijgbaar in de Apple Store, maar kun je nog wel een iPhone X kopen in allerlei andere Nederlandse webshops. Daar is de prijs van een nieuw toestel inmiddels gedaald tot 840 euro, wat je ook ongeveer voor een nieuwe iPhone XR betaalt.

Het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X
Apple iPhone X
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen