Apple roept Nederlandse Heroki uit tot beste van 2015 in zes landen

11 december 2015, 13:50
1 min leestijd
Apple roept Nederlandse Heroki uit tot beste van 2015 in zes landen

Het Nederlandse Heroki is in zes landen terug te vinden in de lijstjes met beste apps van het jaar van Apple. Eerder gooide Nederland internationaal al hoge ogen met iOS-game Ridiculous Fishing.

Lees verder na de advertentie.

Heroki

De mooie game Heroki is door Apple in zes landen uitgeroepen tot één van de beste iOS-games van het jaar. Gamestudio Picomy uit Rotterdam is niet in eigen land als winnaar uit de bus gekomen, maar wel in de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, China, Mexico en Australië. Wat er Nederland heeft gewonnen kun je in ons overzicht vinden.

Heroki is een bijzonder kleurrijke game voor iPhone en iPad. In de platformgame spring je niet, maar vlieg je rond om in allerlei werelden muntjes te verzamelen, vijanden te verslaan en te ontdekken. De makers beloven om begin volgend jaar een update voor de game uit te brengen en Heroki ook naar de Apple TV laten vliegen.

Het is niet de eerste keer dan een game uit Nederland in de App Store internationaal hoge ogen scoort. Zo ontving Ridiculous Fishing van Vlambeer in 2013 de Apple Design Award en werd de game uitgeroepen als iPhone-game van het jaar. In Nederland lijken deze successen haast onopgemerkt langs te gaan, maar gezien de bizarre hoeveelheden games die er op de App Store toegevoegd worden is een bijzondere prestatie.

Heroki downloaden

Heroki nog niet gespeeld? De game is nog steeds te downloaden in de App Store. De game kost 4,99 euro, vraagt om 271MB vrije ruimte en je hebt minimaal iOS 6.0 nodig.

Heroki

SEGA

€ 5,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Via: Picomy
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu