BMW, Audi en Mercedes-Benz gaan HERE WeGo van verkeersinformatie voorzien

Thomas Haenen
26 september 2016, 12:29
2 min leestijd
BMW, Audi en Mercedes-Benz gaan HERE WeGo van verkeersinformatie voorzien

HERE WeGo, de gratis navigatiedienst, gaat vanaf volgend jaar verkeersinformatie aanbieden. Die informatie zal worden verzameld bij drie van de grootste autofabrikanten ter wereld.

Lees verder na de advertentie.

HERE verkeersinformatie

Je zult de verkeersinformatie vanaf de eerste helft van 2017 in HERE WeGo kunnen vinden. Dat maakten BMW, Daimler en Volkswagen vandaag bekend. De drie autobedrijven namen de kaartendienst vorig jaar over van Nokia. De nieuwe functies zullen gratis gebruikt kunnen worden, net als de rest van de app.

HERE verkeersinformatie

De verkeersinformatie bestaat uit vier onderdelen. Zo is er HERE Real-Time Traffic, waarmee je informatie krijgt over files in de buurt en plekken op de weg waar het verkeer wel erg veel afremt. Met HERE Hazard Warnings houdt de app je op de hoogte over gevaarlijke situaties op de weg, zoals gladde wegen en dikke mist. HERE Road Signs vertelt je over wegen waar je plotseling minder hard mag rijden door aangepaste verkeersborden.

Tot slot is er HERE On-Street Parking, dat je vertelt over tijdelijke parkeerplaatsen langs de weg. Rond evenementen worden er vaak extra parkeerplaatsen in het leven geroepen, maar die zijn lang niet altijd in een app te zien. HERE moet gebruikers straks beter kunnen wijzen op de snelste en goedkoopste parkeerplekken in de buurt.

Concurrerende navigatiediensten, zoals Google Maps en Apple Maps, bieden ook al een vorm van real-time verkeersinformatie. Deze wordt vaak automatisch verzameld onder de gebruikers van de app. HERE zal ook gebruikersdata gaan inzetten, maar heeft een flink streepje voor op de concurrentie.

HERE zal zijn data verzamelen met de sensoren die nu al in auto’s van BMW, Audi en Mercedes-Benz te vinden zijn. Daarvoor worden onder andere de koplampen, remmen, regenwissers en parkeersensoren van deze auto’s ingezet. Ook GPS-data wordt verzameld. Informatie over het gebruik van al deze sensoren wordt anoniem verzameld en omgezet in HERE verkeersinformatie. In de toekomst hoopt HERE dat ook andere fabrikanten hun sensordata beschikbaar maken voor HERE.

HERE WeGo downloaden

HERE WeGo is gratis beschikbaar via onderstaande link. De app vereist 123MB opslagruimte en werkt op elk toestel met iOS 8.0 of nieuwer.

HERE WeGo Kaarten & Navigatie

HERE Apps LLC

Gratis via App Store
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen