Helicopter besturen met de AR.Drone
Redactie

Op het CES, het grootste computer evenement ter wereld, worden allerlei aankondigingen gedaan van producten. Gisteren werd bijvoorbeeld Xbox Natal aangekondigd voor december 2010. Op dit evenement zijn ook veel iPhone accessoires te zien. Zo is er een helikopter die bestuurd kan worden door een iPhone d.m.v. een speciale applicatie.

Ar.Drone

Zo heet de helikopter die Parrot heeft laten zien op het CES. De helikopter wordt via een draadloos netwerk bereikt. Via de speciale applicatie kan je kiezen wat de helikopter moet doen. Welke kant hij op moet vliegen, of hij moet landen of moet opstijgen, etcetera. Ingebouwd in de helikopter zit een camera. De beelden die de camera maakt worden live gestreamed naar je iPhone zodat je altijd kunt zien wat de helikopter ziet. Handig als je iemand wilt bespioneren.

Game

Naast het vrij rondvliegen kan je ook een game spelen met de helikopter en de daarbij behorende applicatie. In de applicatie wordt gebruik gemaakt van Augmented Reality. Als je op het scherm tikt schiet je virtueel een kogel af op een vijand. Die vijand kan een toren zijn, een monster of iets dergelijks.

Hieronder is de AR.Drone in actie te zien.

Parrot is niet erg specifiek over de datum wanneer de AR.Drone op de markt komt. Op de website staat dat hij in 2010 gelanceerd word.

Meer info: Parrot
Bron: iPhoneclub

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.