Health ondersteunt stappentellen en caffeine meten in de nieuwe iOS 8 beta

Rutger Otto
9 juli 2014, 9:05
1 min leestijd
Health ondersteunt stappentellen en caffeine meten in de nieuwe iOS 8 beta

Er is een nieuwe versie van de iOS 8 beta beschikbaar voor ontwikkelaars. In deze derde versie komen we meer te weten hoe de gezondheidsmeter van Apple gaat werken, dankzij de Health app beta.

Lees verder na de advertentie.

Health gebruikt de M7 bewegingsprocessor

health app beta kl

Eén van de grootste nieuwtjes daarbij is dat Health de M7 processor bewegingen kan registreren. Dat betekent dat je geen apps of hardware van derde partijen nodig hebt om bijvoorbeeld je stappen te tellen. Helaas betekent dat ook dat mensen met een iPhone 5 of ouder geen gebruik van die functie kunnen gebruiken, aangezien de M7 bewegingsprocessor pas sinds de laatste versie an iPhone is geïntegreerd.

Dankzij de M7 processor kun je gegevens van een week terug zelfs nog uploaden naar de app. Gebruikers kunnen data sorteren op dag, week, maand en jaar. Stappen delen met andere apps is eveneens mogelijk.

Caffeine meten

Naast het gebruik van de M7 ondersteuning, heeft Apple ook caffeine toegevoegd aan de lijst van voedingscategorieën die gemeten kunnen worden door Health. Momenteel zijn er al enkele apps in de App Store die je caffeine gebruik kunnen analyseren, zoals Up Coffee van Jawbone. De Health app beta kan het nu nog niet, maar uiteindelijk moet het mogelijk zijn om verbanden te leggen, zodat je kunt zien wat bepaalde voedingsstoffen voor invloed hebben op hoe jij je voelt.

HealthKit

Health is een nieuwe app voor iOS 8 die gemaakt wordt met de HealthKit ontwikkeltool. Ontwikkelaars kunnen de tool gebruiken om hun apps en apparaten geschikt te maken om samen te werken met Health. De app krijgt een prominente plek in iOS 8 en volgens geruchten wordt het platform eveneens belangrijk voor de nog onaangekondigde smartwatch van Apple.

Lees meer over HealthKit

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's