‘Hé Siri’ luistert maar naar één apparaat tegelijk op iOS 10

Rutger Otto
1 juli 2016, 13:11
2 min leestijd
‘Hé Siri’ luistert maar naar één apparaat tegelijk op iOS 10

Dat de focus met iOS 10 op Siri komt te liggen, wisten we al. Nu weten we ook dat niet al je apparaten zullen reageren als je ‘Hé Siri’ zegt. Ook dat is een nieuw slimmigheidje van Apples virtuele assistent.

Lees verder na de advertentie.

Hé Siri in iOS 10

Siri krijgt wat meer intelligentie mee in iOS 10. Een lezer van 9to5Mac ontdekte een handigheid van de spraakassistent waarmee niet elk apparaat reageert als je Siri inschakelt via de ‘Hé Siri’-functie. Dus als je het tegen je iPhone 6S hebt, is je iPad Pro met iOS 10 slim genoeg om te snappen dat het voor een ander apparaat bedoeld is.

Met ‘Hé Siri’ begint de spraakassistent te luisteren als je die woorden zegt. Daar hoef je verder geen knoppen voor in te drukken of je telefoon voor uit slaapmodus te halen. Zeg je in iOS 10 ‘Hé Siri’ als er meerdere apparaten in de buurt zijn, dan worden ze wel wakker. Het lijkt erop dat één van de toestellen vervolgens een signaal uitstuurt naar de andere om te stoppen met luisteren.

Getest in video

Hoe Siri precies bepaalt welk toestel er dan wel moet blijven luisteren, is onduidelijk. In tests van 9to5Mac kreeg de iPad steeds voorrang boven de iPhone 6S. Mogelijk omdat de iPad Pro de stem sneller verwerkt dankzij de betere A9X-chip. Verder is niet helder hoe het signaal andere toestellen waarschuwt, bijvoorbeeld via Bluetooth of wifi.

In onderstaande video is te zien hoe het werkt. Als de stem ‘Hé Siri’ zegt, luisteren de iPhone 6S en iPad Pro eerst allebei, maar vrijwel direct neemt de iPad het van de iPhone over. Het ziet eruit als een slimme toevoeging aan iOS 10, waar Apple met geen woord over heeft gesproken.

iOS 10 bèta

De eerste iOS 10 bèta is op dit moment beschikbaar voor ontwikkelaars. Ergens in juli verschijnt ook de publieke bèta, houd daarbij wel rekening met fouten en crashes die je kunt treffen. De officiële versie van iOS 10 zal in het najaar worden uitgebracht. Niet bekend is of deze ‘Hé Siri’-functie er dan nog in zit.

Lees meer over iOS 10

Bron: 9to5Mac
Categorie: iOS
Thema: Siri

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen