HDR-foto’s maken met een iPhone 3G en 3GS
Redactie

Tijdens de keynote van vorige week woensdag kondigde Steve Jobs iOS 4.1 aan. In deze update (die waarschijnlijk vanaf morgen te downloaden is) zitten een aantal nieuwe functies waaronder HDR. Met HDR worden drie foto’s gemaakt: een overbelichte, een onderbelichte en een gewone. Door deze drie te comprimeren krijg je een foto van hele hoge kwaliteit.

Nu iOS 4.1 voor ontwikkelaars te downloaden is, is duidelijk geworden dat HDR alleen voor de iPhone 4 zal zijn. Dat is jammer voor de iPhone 3G en de 3GS, maar niet getreurd, want ook nu bieden Cydia en de App Store weer een oplossing.

Cydia-tweak

De Cydia-ontwikkelaar cdevwill heeft op Twitter aangekondigd dat hij een tweak heeft gemaakt waardoor de iPhone 3G en de iPhone 3GS ook HDR-foto’s kunnen maken. Deze tweak zal binnenkort in Cydia staan en zorgt dat in de standaard camera applicatie van iOS dezelfde knop komt die iPhone 4 gebruikers ook hebben.

App Store applicaties

In de App Store zijn tientallen applicaties te vinden die het ook mogelijk maken om HDR foto’s te kunnen maken. Nu Apple HDR alleen toevoegt aan het iOS voor de iPhone 4 worden deze veel gedownload door 3G en 3GS gebruikers. Grote kans dat deze nu de standaard camera applicatie gaan vervangen omdat bijvoorbeeld Pro HDR veel meer opties heeft.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.