HD-voice nu ook in Nederland

Redactie
31 januari 2012, 23:11
1 min leestijd
HD-voice nu ook in Nederland

De telecomprovider KPN heeft aangegeven HD-voice naar Nederland te brengen. Doormiddel van HD-voice moeten gesprekken qua kwaliteit flink worden verbeterd. In hoeverre ben je met een iPhone compatible?

Techniek

De vernieuwde techniek die KPN in Nederland wil gaan invoeren gaat gesprekken dichter bij de realiteit brengen. ”Gesprekken moeten meer echt lijken.” De techniek herkent hoge en lage tonen beter waardoor er een vele malen helderder geluid tot stand kan worden  gebracht.

Als Nederland zijn we niet de eerste die binnenkort mogen gaan profiteren van deze verbetering, er zijn al 32 landen die gebruik maken van HD-voice.

KPN laat weten zo lang gewacht te hebben met het invoeren van de techniek omdat hiervoor de mogelijkheid om HD-voice te kunnen toepassen te weinig aanwezig was. Kort gezegd; er waren nog te weinig apparaten compatible.

HD-voice start automatisch, wanneer jouw telefoon en de telefoon van degene met wie je belt de techniek ondersteunen wordt HD-voice automa

tisch ingeschakeld. Wanneer je op dit moment met een GSM belt die compatible is zul je dus vanzelf, geheel automatisch HD gesprekken kunnen voeren.

Compatibiliteit

In  hoeverre ondersteunen fabrikanten de techniek nu? De Galaxy S II, HTC Desire HD en veel toestellen van Nokia en Sony ericsson worden nu ondersteund. Echter slecht nieuws voor de iPhone gebruikers, de functie wordt niet ondersteund op de iPhone 4S. Met 20% van alle GSM’s kun je nu HD gesprekken voeren.

Uiteraard zal HD-voice naar alle waarschijnlijkheid wel beschikbaar zijn op de iPhone 5.

Categorie: Providers
Spotlight: KPN

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Black Friday