De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Gaat HBO Max stoppen? Dit moet je weten

Piet-Jan Lentjes
5 augustus 2022, 10:16
2 min leestijd
Gaat HBO Max stoppen? Dit moet je weten

De streamingdienst HBO Max komt eigenlijk net pas om de hoek kijken, maar er zijn al plannen om ermee te stoppen. Warner Bros wilt de dienst binnenkort laten fuseren met Discovery Plus. iPhoned vertelt wat je moet weten!

Lees verder na de advertentie.

Gaat HBO Max stoppen?

Op 8 maart 2022 was het eindelijk zover: in Nederland konden we toen lekker HBO Max gaan bingen. Populaire series als Game of Thrones en The Sorpranos waren meteen op de streamingdienst te zien. Er zijn in de tussentijd ontzettend veel nieuwe series en films toegevoegd, waarvan de meest ook echt het kijken waard zijn.

Dune HBO Max

Toch gaat het niet al te goed met de dienst, waardoor Warner Bros (de eigenaar) van plan is om met HBO Max (zoals het nu is) te stoppen. Ook zijn sommige films die al helemaal af waren opeens geschrapt.

Een van de geannuleerde films is bijvoorbeeld Batgirl met grote namen als Michael Keaton (die in 1989 Batman speelde), Brendan Fraser en J. K. Simmons. Wat daarmee gaat gebeuren is nog niet bekend.

Lees meer: Streamingdienst HBO Max – 8 maart in Nederland (een must voor fanatieke bingewatchers)

HBO Max en Discovery Plus gaan samen

HBO Max zal worden gefuseerd met Discovery Plus. Al in 2023 moet de samenvoeging gebeuren, eerst in Amerika en daarna volgen andere landen. Voordat de samenvoeging wordt doorgevoerd, zal in HBO Max de content van Discovery Plus te zien zijn en andersom. 

Naast deze plannen overweegt Warner Bros ook om een gratis versie van de dienst mét reclame aan te bieden. Zowel Netflix als Disney Plus zijn ook al van plan om een abonnement met advertenties te lanceren.

Korting op abonnement

Toen HBO Max in Nederland geïntroduceerd werd kregen snelle beslissers een ‘levenslange korting’ van 50 procent. Je betaalde dan niet 5,99 euro maar 2,99 euro (voor het goedkoopste abonnement). Wat er precies gaat gebeuren met deze korting na de fusie van HBO Max is nog niet bekend, maar het is heel goed mogelijk dat ook deze speciale korting gaat stoppen.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen