De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Zo ziet Harry Potter: Wizards Unite eruit: de nieuwe AR-game van 2019

Florence Peeters
11 maart 2019, 17:04
2 min leestijd
Zo ziet Harry Potter: Wizards Unite eruit: de nieuwe AR-game van 2019

Vergeet Pokémon Go, in 2019 gaat een nieuwe augmented reality-game de show stelen. Het beroemde Harry Potter-verhaal is omgevormd tot de AR-game Harry Potter: Wizards Unite. Zo gaat het spel eruitzien.

Lees verder na de advertentie.

Harry Potter: Wizards Unite verschijnt in 2019

Niantic, de ontwikkelaar van het nog altijd populaire Pokémon Go, heeft een nieuw project. Al langer is het bekend dat de studio binnenkort zijn derde AR-game uitbrengt, namelijk Harry Potter: Wizards Unite. Dit keer ga je in de echte wereld op zoek naar magische wezens uit de Harry Potter-reeks en Fantastic Beasts-films. Ondanks dat je je in de ‘Dreuzelwereld’ bevindt, komen er zo allerlei wezens, personages en vijanden op je pad.

Niantic heeft vandaag een website online gezet voor het spel. Hier vind je de eerste beelden en meer informatie over de Harry Potter-game terug. Dit geeft een goed eerste beeld van wat we kunnen verwachten.

In de basis werkt de game hetzelfde als Pokémon Go en speelt de omgeving een belangrijke rol. Op een kaart vind je terug waar er sporen van magie zijn. Op deze plaatsen kun je een virtuele tovenaar of een beest tegen het lijf lopen, maar ook Dementors en Death Eaters die je uitdagen voor gevechten.

Het verhaal draait om het gescheiden houden van de magische wereld en de gewone wereld waarin ‘dreuzels’ wonen. Je moet daarom het ‘Statuut van Geheimhouding’ beschermen, zodat de twee werelden elkaar niet ontmoeten. De game zou eigenlijk al in 2018 uitkomen, maar verschijnt nu voor het einde van 2019.

Harry Potter: Wizards Unite

Gelukkig hoef je niet alle spreuken uit je hoofd te leren, want gevechten voer je door middel van veegbewegingen en targets die je moet aanraken door je camera er goed op te richten. Leuk aan de Harry Potter-game is dat je veel meer dan bij de Pokémon-variant moet samenwerken met andere spelers. Door je (tover)krachten te bundelen, kun je gemakkelijker vijanden verslaan.

Daarnaast komt het verhaal zoals we het kennen uit de boeken en films over de tovenaar met het bekende litteken op zijn voorhoofd regelmatig naar voren in het spel. Zo ben je niet zomaar aan het rondlopen, maar volg je ook een verhaal.

Harry Potter: Wizards Unite voor iOS

Het is nog niet bekend wanneer de AR-game precies in de App Store verschijnt. Voor Android-gebruikers is er al een pre-registratie in de Play Store geopend. Zij krijgen dan als eerste toegang tot de nieuwe game.

Zo’n pre-registratie is er niet voor iOS-gebruikers, maar Niantic stelt wel dat iPhone- en iPad-bezitters spoedig meer informatie krijgen hierover. De kans is dus groot dat het ook voor iOS niet lang meer duurt totdat Harry Potter: Wizards Unite te downloaden is.

Bron: Niantic
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu